lidnummer:
wachtwoord:
 
wachtwoord onthouden:
 
wachtwoord vergeten?

Leden


 

Acquisitiefraude

Het kan iedereen overkomen: even niet opletten en een gewiekste malafide advertentieverkoper smeert je een contract aan waar je niet meer makkelijk van af komt! Steeds vaker krijgt het ANBOS-secretariaat bericht dat haar leden een spookfactuur hebben ontvangen. Spookfacturen bevatten vaak kenmerken die de suggestie wekken dat er al een klantrelatie met de ondernemer bestaat... Dit is dus niet het geval!

Algemene voorwaarden

Deze algemene voorwaarden zijn tot stand gekomen in overleg met de Consumentenbond in het kader van de Coördinatiegroep Zelfreguleringsoverleg (CZ) van de Sociaal-Economische Raad en treden in werking per januari 2010.

ANBOS-online; rechtenvrij beeldmateriaal

Voorkom ongewenste facturen van Getty Images.
Vanaf heden is het voor ANBOS-leden mogelijk om rechtenvrij beeldmateriaal te downloaden die je vrij kunt gebruiken in al je communicatie!
 

Beroepscompetentieprofielen

Dit beroepscompetentieprofiel (bcp) beschrijft de taken van de (allround) schoonheidsspecialist en de kennis en vaardigheden die nodig zijn om dit beroep uit te oefenen.

Bezwaarschriften

Wil je een bezwaarschrift schrijven en graag hiervan een voorbeeld zien? ANBOS heeft voor ANBOS-leden voorbeelden van bezwaarschriften (BUMA/ Stemra, Reprorecht en Getty Images) op de site geplaatst.

Branchestructuuronderzoek

Dit rapport beschrijft de resultaten van het structuuronderzoek in het schoonheidsverzorgingsbedrijf dat in opdracht van de brancheorganisatie ANBOS is uitgevoerd.

Code Schoonheidsspecialist

De code voor de schoonheidsspecialist is een bundel van de brancheregels voor de professionele vakvrouw en –man.  De Code neemt je heel wat zoekwerk uit handen en geeft aan hoe je op langere termijn geld kunt besparen.

Doordacht starten

Stel hier stap voor stap je persoonlijke ondernemingsplan op. 

Geschillencommissie

Iedere schoonheidsspecialist die aangesloten is bij ANBOS is tevens aangesloten bij de geschillencommissie. Dit betekent dat je bij een geschil met je klant je kunt wenden tot deze commissie. 

Model Intentieverklaring

In geval van overname is het altijd goed om e.e.a. vast te leggen. Hier vind je een model Intentieverklaring waarin jij en de andere partij de wensen kunnen vastleggen.

Overzicht zorgverzekeraars

Bij ANBOS geregistreerde schoonheidsspecialisten kunnen hier zien welke zorgverzekeraar welke specialisatie-behandelingen wel of niet vergoedt. U wordt verzocht deze informatie niet met de consument te delen, omdat aan dit overzicht geen rechten kunnen worden ontleend.

Ondernemersgids

Heb je plannen om uit te breiden of wil je met frisse ogen opnieuw naar je bedrijf kijken? Bekijk dan onze ondernemersgids eens (online). In dit handige naslagwerk staan tips over verzekeringen, balans opmaken, marketing, klantencontact en nog veel meer!

Je kunt ook stap voor stap een ondernemersplan opstellen. Klik hier!

Richtsnoer Acne

ANBOS heeft het Richtsnoer Acne uitgebracht. Dit richtsnoer bevat alle aandachtspunten voor de ondernemer die acnebehandelingen uitvoert.

Richtsnoer Camouflage

Best practice voor toepassing camouflage op gezicht en lichaam. Dit richtsnoer bevat alle aandachtspunten voor de ondernemer die camouflagebehandelingen uitvoert en geldt hiermee in zijn geheel als aanbeveling.

Richtsnoer Elektrisch Ontharen

ANBOS heeft het Richtsnoer Elektrisch Ontharen uitgebracht. Dit richtsnoer bevat alle aandachtspunten voor de ondernemer die Elektrisch Ontharen behandelingen uitvoert.

Richtsnoer Ontharingstechnieken

ANBOS heeft het richtsnoer Ontharingstechnieken uitgebracht. In dit richtsnoer zijn handzame formulieren als bijlage toegevoegd. Je kunt deze formulieren ook op onze site downloaden.

Salaristabel maandlonen

ANBOS heeft voor de leden van de sectie IMP een loongebouw ontwikkeld op basis van een benchmark met vergelijkbare branches. Hieruit is een marktconforme salaristabel ontwikkeld, bedoeld als richtlijn en hulpmiddel. Deze salaristabel is een onderdeel van het Handboek Personeelsbeleid, die je ter beschikking staat als lid van de sectie IMP.  

Voor € 45 per jaar ben je verzekerd van alle relevante informatie omtrent werkgeverschap en personeelsbeleid en heb je toegang tot o.a. deze gesloten informatie speciaal voor IMP'er. Meer informatie omtrent IMP of het Handboek Personeelsbeleid kun je opvragen via de mail info@anbos.nl of per telefoon 0348 748 200.

Samenwerkingsovereenkomst

Het gebeurt steeds vaker dat schoonheidsspecialisten van elkaar kennis en ervaring gebruik maken, zeker als het gaat om het uitvoeren van specialistische behandelingen. Het, al dan niet tijdelijk, "inhuren" van schoonheidsspecialisten onderling vraagt om goede vastlegging van afspraken. ANBOS heeft voor haar leden een model ontwikkeld dat als basis gebruikt kan worden voor een samenwerkingsovereenkomst.
 

'Stoelverhuur' is geen arbeidsovereenkomst

Steeds vaker gaan schoonheidsspecialisten of -salons samenwerkingsverbanden aan met andere specialisten, zoals pedicures, nagelstylistes en artsen.

Tijdig starten met stoppen.

een deskundig en informatief platform over bedrijfsoverdracht voor ondernemers die de komende jaren willen stoppen.

Tips

10 tips om problemen te voorkomen met leveranciers: Nog steeds worden schoonheidsspecialisten geconfronteerd met problemen met leveranciers. Wij geven je 10 tips waar je rekening mee kunt  houden, om in ieder geval een aantal problemen te voorkomen. 

Verwijsbrief huisarts

Gebruik deze verwijsbrief als voorbeeld indien je je klant doorverwijst naar de huisarts.