Menu

ANBOS-leden lopen de No Sun Run voor het goede doel

vrijdag 18 mei 2018

ANBOS-leden lopen in september van dit jaar mee met de No Sun Run tijdens de Damloop by Night en schenken hiermee aandacht aan het project ‘Betere UV-bescherming bij kinderen om huidkanker te voorkomen’ van het Huidfonds.

ANBOS-leden lopen de No Sun Run voor het goede doel

Maak kennis met het ANBOS-runteam

Lees hier het verhaal van deze fantastische schoonheidsspecialisten en wat hun drijfveer is om deel te nemen aan de No Sun Run.
Zie jij jezelf hier tussen en ren je graag mee voor het goede doel? We hebben nog één plek over. Meld je dan bij ons aan via communicatie@anbos.nl. Inschrijfkosten hiervoor bedraagt € 20,-.


Noodzaak goede zonbescherming

Het Huidfonds is met dit project gestart om het besef van de noodzaak van goede zonbescherming te vergroten en het daadwerkelijk nemen van zonbeschermende maatregelen te stimuleren.

Op dit moment is huidkanker namelijk de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. Huidkanker wordt meestal veroorzaakt door teveel uv-straling in zonlicht. Zonlicht op kinderleeftijd (tot 15 jaar) verhoogt de kans om op latere leeftijd huidkanker te krijgen. Ook wanneer iemand in zijn leven vaker verbrandt, neemt de kans op huidkanker toe. Het is dus ontzettend belangrijk om niet te verbranden – vooral op jongere leeftijd - en dat iedereen zich hier van bewust is.

Meer informatie over dit project lees je hier.

No Sun Run 2018

Met de No Sun Run - een eigen runevent dat het Huidfonds dit jaar voor de 2e keer organiseert tijdens de Damloop by Night – vraagt het Huidfonds aandacht voor dit project. ANBOS steunt dit initiatief en draagt hier graag een steentje aan bij door zelf ook met een eigen team mee te lopen en geld op te halen voor dit goede doel.

De No Sun Run vindt plaats tijdens de Damloop by Night op zaterdagavond 22 september 2018.

Doneer je ook?

Ook jij kunt hier een bijdrage aan leveren, door aan dit goede doel te doneren of je eigen omgeving te vragen om te doneren. Vind jij het belangrijk dat er betere uv-bescherming bij kinderen moet komen om op latere leeftijd huidkanker te voorkomen, ga dan (of stuur iedereen die je kent door) naar onze doneerpagina. Ieder bedrag is welkom.

Overige algemene informatie:

 

Terug naar nieuwsoverzicht
Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.