Menu

Dag VS nacht: huidverzorging

De behoeften van je huid variëren gedurende de dag. Overdag, werkt de huid hard om zichzelf te beschermen tegen de schadelijke effecten van UV-straling en luchtvervuiling. ‘s Nachts herstelt de huid zich en repareert de opgelopen schade. Kies producten die werken met het natuurlijke ritme van de huid om jouw meest gezonde huid te activeren.

Dag VS nacht: huidverzorging

Onze huid is een stuk slimmer dan dat we denken. We hebben namelijk allemaal een ‘lichaamsklok” die een 24-uurs cyclus regelt die ook wel het circadiaanse ritme wordt genoemd. Onze huid speelt een belangrijke rol in ons circadiaanse ritme. Tijdens daglicht uren is onze huid in de beschermmodus en werken de huidcellen hard om zichzelf te beschermen tegen schadelijke effecten van UV-straling, vrije radicalen en luchtvervuiling. ’s Nachts gaat de huid over in herstelmodus, produceert hij antioxidanten en herstelt van de dagelijkse schade en is de huid het beste in staat om de actieve ingrediënten van onze huidverzorging te absorberen.

Kortom, onze huid werkt hard, net als wij, en er is een hoop dat wij kunnen doen om de dagelijkse werking van de huid te optimaliseren. Om het effect van jouw huidverzorgingsregime te maximaliseren kies je producten met actieve ingrediënten die het circadiaanse ritme van de huid complimenteren.

Werking van de huid

Overdag: beschermmodus ’s Nachts: herstelmodus
- Huidcellen beschermen tegen UV licht - Verdubbeling van celvernieuwing
- Bescherming door natuurlijke antioxidanten - Melatonine productie stijgt, herstel van UV-schade
- Piekuren: 7:00 am – 11:00 am - Piekuren: 21:00 – middernacht

Eigenaresse Sandra Kerssens van Skin Care Assendelft

Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.