Menu

De huid

Help, welke crème is nu goed voor mijn huid? Ben je weer honderd euro’s armer, omdat jouw nieuwe crème niet het juiste resultaat biedt? Of erger, beschadigt de crème jouw huid?

De huid

Hoe weet je nu welke crème goed is voor het grootste orgaan en de mooiste spiegel van je lichaam.
Een orgaan dat  externe en interne factoren goed moet verwerken en er dan ook nog super mooi moet blijven uitzien? De huid wordt vaak behandeld met een crème waarvan men alleen naar het doel kijkt. Wat vergeten wordt is dat we eerst tot opbouw in de huid moeten komen om tot het uiteindelijke doel te kunnen komen. Voordat je een crème kunt aanschaffen is het  belangrijk dat jouw huid geanalyseerd wordt. Door kijken, voelen en behandelen ziet de schoonheidsspecialist welk product met welke ingrediënten het beste is voor jouw huid.

Hierdoor zul je het met mij eens zijn dat de huid een complex orgaan is en maatwerk en een gedegen huidanalyse/behandeling nodig is voor een gezonde en stralende huid.

De huid bestaat uit lagen. 

De opperhuid

Die je moet bekijken voelen en behandelen. Aan het einde van de behandeling is pas duidelijk welke crème bij jouw huid past. De bovenste laag (opperhuid) kan bij een behandeling lang rood blijven, geïrriteerd zijn of vlekken vertonen. Hierdoor is al duidelijk dat de NMF (Natural Moisture Factor) uit balans is. Dat kan door heel veel redenen komen: stress, voeding, ziekte, verkeerde crèmes, etc. Met een kalmerende of vochtvasthoudende crème kan de schoonheidsspecialist weer weerstand opbouwen van de huid.

Op de basale laag werken

Daar zit DNA, de originele cel. Als deze slecht is wordt de copy van de cel die naar boven gaat ook slecht. Vervelend, want zo komen er bacteriën in de huid die weer een rode huid geven. Vergelijk het met het maken van een copy van een goed of slecht origineel.

Boosten van de originele cel

In elke huidcel zit een mitochondron, die je kunt vergelijken met een manager. Een manager leidt en stuurt de mensen aan en de mitochondron moet energie geven aan de fabriekjes in de cel. De specialist kan tegenwoordig met de nieuwe technologiën deze mitochondron activeren. Dit zijn produkten die uitsluitend in de salon kunnen worden gebruikt omdat de kennis van de specialist noodzakelijk is.

De lederhuid

In deze laag zit het probleem van snel verouderen. Elastine breekt door uv-stralen, collageen netwerk is aangevallen, aanmaak van hyaleronzuur (vochtvasthouder) wordt niet of slecht aangemaakt of is in slechte conditie. Hiervoor zijn  salonprodukten en kennis voor nodig om tot deze huidlaag door te dringen om tot een goed en betrouwbaar resultaat te komen..

Al onze huidwensen uit één potje?
Nee, daarvoor zijn o serums, maskers, peelings en crèmes nodig. Aangepast aan de huid. En dat kan alleen als een juiste huidanalyse is gemaakt. De specialist kan de huid opbouwen en begeleiden naar een topconditie.

En een mindset die net zo belangrijk is, tijd voor jezelf waardoor je fijner in je vel zit en de glow van je huid versterkt.

Veel plezier met je prachtige huid!

Eigenaresse Bianca de Schipper van Huidinstituut Salon Sirène

Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.