Menu

Huidtips voor dagelijkse routine

Help, mijn schoonheidsspecialiste mag tijdelijk niet werken wat moet ik nu? Velen zijn gewend om elke 4 tot 6 weken naar hun favoriete schoonheidssalon of huidinstituut te gaan voor die geweldige huidverzorging door vakkundige handen en fijne verzorgingsadviezen. Een cadeautje voor jezelf, je huid de beste boost geven en even lekker wegdromen.

Huidtips voor dagelijkse routine

Corona. De boosdoener die nu zorgt voor flink wat roet in de dagelijkse routine, die over de hele wereld mensen aan huis gebonden houdt. In mijn blog wil ik graag enkele tips met jullie delen zodat iedereen zijn of haar huid in deze heftige tijd kan voorzien van een heerlijke oppepper. Weet je niet wat de juiste verzorging is voor jouw huid, neem dan contact op met jouw huidspecialist. Zij weet precies welk product goed aansluit bij jouw huidbehoefte. Op deze manier creëren wij samen een win-win situatie; jij een mooie, goed verzorgde, zijdezachte huid in de corona-tijd. De specialist een inkomen en als de behandelingen straks weer van start gaan is er minder achterstallig onderhoud.

Hierbij wat huidverzorgingstips waar je thuis in ieder geval direct mee aan de slag kunt. 

Tip 1: Reinigen van je huid

Elke ochtend en avond de huid reinigen met jouw favoriete reiniger. Dat kan een milk, gel of mouse zijn. Het maakt niet uit, zolang deze maar aansluit bij de eigen huidbehoeften. De reden waarom een reiniging zo essentieel is, is dat deze niet alleen de afvalstoffen zoals talg, zweet en make-up restjes verwijdert, maar door de huid optimaal te reinigen je ook de opname van de opvolgende actieve werkstoffen verbetert.

Tip 2: Breng je huid terug in balans

Na de reiniger, zowel in de ochtend als in de avond, zal de toner of lotion de huid terug in balans brengen zonder dat deze uitdroogt. De reiniging stimuleert de celvernieuwing en met een toner of lotion verwijder je de kalkrestjes die op de huid achterblijven na het afspoelen van de reiniger.

Tip 3: Fris en egale huid

Twee keer in de week een milde peeling of scrub. De peeling of scrub verwijderd niet alleen de dode huidcellen zodat de huid makkelijker afvalstoffen kwijtraakt en er minder verstoppingen ontstaan. Maar wist je dat een scrub of peeling ook het goedkoopste anti-age product is? Door het stevig inmasseren van het product stimuleer je de spierspanning en doorbloeding van de huid, dus betere spiertonus. Na de peeling of scrub ziet de huid er fris en egaler uit, wie geniet daar nu niet van?

Tip 4: Tijd voor een maskertje

Als je dan jouw me-time verwenmomentje ingepland hebt, neem dan na de peeling de tijd om even voor 15 minuten jouw favoriete masker aan te brengen. De keuze in maskers is reuze, dus wissel deze lekker af. Werk de ene keer op verheldering, zuivering, anti-ageing of op hydratatie.

Tip 5: Day VS Night

Als afsluiting breng je na elke reiniging - of dit nu met of zonder peeling, scrub of maskertje is - de juiste afsluitende verzorging aan. Verschil in dag- en nachtverzorging is voornamelijk dat de dag verzorging een beschermende functie heeft en de nacht verzorging een herstellende functie van de huidbarrière.

Ik wens iedereen heel veel succes met het overleven in deze bijzondere tijd.

Eigenaresse Saartje Hoeks van BreSaa Huidverbetering instituut

Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.