Menu

Voorjaarsprikkelingen

Veel mensen werken momenteel thuis, maar door het mooie weer is het gelukkig ook mogelijk om lekker naar buiten te gaan. Het is dan ook heel verleidelijk om meteen van de zon en de frisse en heldere blauwe lucht te genieten, maar pas op, de huid is hier nog niet helemaal aan gewend.

Voorjaarsprikkelingen

Bereid je voor

De laatste paar weken boffen we echt met het weer. Natuurlijk is het heerlijk in de zon te zitten en/of te lopen., weg met de winterkleding en heerlijk de voorjaarskleding aan. Maar voor de huid is dit echt een overgang. Het klinkt logisch, maar we staan er over het algemeen niet voldoende bij stil dat onze huid ook moet wennen aan een andere temperatuur en zonkracht.  Een goede bescherming en rekening houden met deze overgang, is dan ook geen overbodige luxe voor de huid. Vermijd de volle zon in ieder geval tussen 11.00 uur en 15.00 en bouw de blootstelling van de huid aan de zon rustig op.  Ook als het bewolkt is of u achter glas zit, is het belangrijk om de huid te beschermen om zonschade zoveel mogelijk te voorkomen.

Schoonmaak

Het voorjaar is voor veel mensen ook de tijd voor de grote huishoudelijke schoonmaak en eigenlijk is dit voor de huid net zo. Een schoon, fris, stralend gevoel en uitziende huid, dat is wat we graag willen na de winterperiode. Echter hoort daar wel een grondige reiniging aan vooraf te gaan. Pas als alles goed is schoongemaakt neemt de huid de werk- en voedingstoffen die je hem aanbiedt daadwerkelijk op.  Dagelijks 2 maal oppervlakte reinigen is een minimale stap om ervoor te zorgen dat de huid verzorgt blijft.

Reinigen van je huid

Het reinigen van de huid kan op verschillende manieren, echter is het doel altijd hetzelfde, namelijk oppervlakkig vuil van de huid verwijderen zonder de huid daarbij te irriteren, beschermlaag te beschadigen. Een veel gestelde vraag die wij krijgen gaat hier dan ook over. Als ik geen make-up op heb, moet ik dan ook mijn huid schoonmaken? Om in bovenstaande trend van de voorjaarsschoonmaak te blijven, vergelijk ik het vaak met het wassen van de ramen. Als je dit ’s morgens doet en je gaat vervolgens ’s avonds met je vinger over het raam heen, zie je dat de vinger vuil is. Dit vuil komt natuurlijk ook op de huid. Gelukkig heeft de huid van nature een prima bescherming, echter is het hedendaagse milieu zo vervuild dat er te veel vuil op de huid komt. Ook de vraag over het reinigen van met alleen water wordt vaak gesteld. Water is geen reinigingsproduct, maar een hulpmiddel, denk maar aan afwasmiddel. Als de vuile borden schoon moeten, gebruik je ook niet alleen water.

Kies de juiste producten

Er zijn veel soorten reinigingsproducten. Laat je daarom altijd door de schoonheidsspecialiste adviseren welk product het beste bij jouw huid past. Sommige kunnen los gebruikt worden en bij sommige is het nodig om een lotion te gebruiken. De lotion dient ervoor om de laatste restjes lait van de huid te verwijderen (lait lost namelijk niet volledig op in water) en om de zuurtegraad van de huid te herstellen. De huid blijft er daardoor stralender uitzien en in een betere conditie. Na de juiste reiniging, is verzorging en voeding van de huid belangrijk. Denk daarbij aan een passend serum met (beschermende) crème.

Périne Heerooms eigenaresse en schoonheidsspecialiste bij Instituut Périne

Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.