Menu

Experts over de huid

Experts van ANBOS delen hun kennis over de huid met jou!

Experts over de huid

Blog: Perine Heerooms, Instituut Perine

Heerlijk de zon…

De maand januari is alweer volop bezig en veel mensen denken aan een wintersportvakantie. Lekker met de auto weg of zelfs met het vliegtuig om nog sneller op het ideale skigebied te zijn. Heel verleidelijk om dan meteen van de voorjaarszon te genieten, maar pas op, de huid is hier nog helemaal niet aan gewend.

Natuurlijk is het heerlijk om op wintersport te gaan. We stappen in de auto of het vliegtuig en na een paar uur komen we al in mooie berggebieden terecht. En ook al klinkt het logisch, we staan er over het algemeen niet voldoende bij stil dat onze huid zich ook ineens in een ander klimaat begeeft en zich dus moet aanpassen. Een goede bescherming en rekening houden met deze overgang, is dan ook geen overbodige luxe voor de huid.

Vermijd de volle zon tussen 11.00 en 15.00 uur. Ook als het bewolkt is of je achter glas zit, kun je zonschade oplopen. Wist je dat?

Een dagcrème met een beschermingsfactor is goed om te gebruiken. Echter tijdens zon- en wintervakanties biedt dit niet voldoende bescherming. Een goede zonbescherming is dan ook echt een must. Beschermingsfactoren in deze producten worden aangegeven met UV-A en UV-B . Bescherming van UV-B wordt aangegeven met SPF (Sun Protection Factor). UV-A bescherming wordt aangegeven met low tot high protection. Om een werkelijke bescherming van het product te krijgen, moet deze zo’n 15x dikker dan de dagcrème worden aangebracht. Daarnaast is het herhalen om de 2 tot 3 uur ook erg belangrijk.

Het aantal “nieuwe” mensen met huidkanker neemt jaarlijks met zo’n 25.000 toe. Zonschade speelt hierbij een grote rol. Zonschade ontstaat door het overmatig en (deels) onbeschermd in de zon zitten. Veel van deze schade wordt al in de kinderjaren opgelopen. Het “zo schattig laten lopen in de blote billetjes op het strand”, is dan ook ten zeerste af te raden.

Uiteraard heeft de zon ook goede kanten. Het is een natuurlijke lichtbron en geeft bij veel mensen een goed gevoel. Daarnaast zorgt de zon voor de aanmaak van vitamine D3 productie, wat bij ongeveer 15 minuten per dag al gebeurt. Zonschade ontstaat op gebieden van de huid die vaak met de zon in aanraking komen. Aktinische keratose wordt dit genoemd en kan een voorloper zijn van een kwaadaardige huidaandoening. Alhoewel de behandeling (door huisarts of dermatoloog) relatief simpel is, is alertheid is dus noodzakelijk.

Ook schoonheidsspecialisten verwijzen regelmatig cliënten door met zonschade op de huid. Voorop gesteld mogen wij, als huidspecialistes, geen diagnose vaststellen m.b.t. bijvoorbeeld huidkanker. In de 25 jaar dat ik werkzaam ben in dit beroep, merk ik echter dat het doorsturen, helaas, telkens meer gebeurt. Mede om die reden en natuurlijk om de ontwikkelingen te blijven volgen, hebben mijn collega’s en ik de opleiding; Dermatologie voor schoonheidsspecialistes, gevolgd.

Een goed advies over de juiste zonbescherming voor de huid, kun je krijgen van een gediplomeerde schoonheids- of huidspecialist. Wij geven het advies vaak met behulp van onze huidcomputer. Met speciale sensoren kunnen wij in slechts een paar minuten het huidige pigment in de huid meten. Doordat we enkele gegevens invoeren, waaronder tijdsduur blootstelling aan de zon, gebied en periode in het jaar, berekend de computer automatisch de minimaal benodigde zonnefactor.

Ideaal om op deze manier een compleet advies in kaart te brengen.

Ik wens je een hele fijne wintersport tijd toe. Geniet van de zon, maar met mate en beschermt.www.perine.nl

Blog: Corine Faassen, Skinology

We wensen je een stralende winterhuid

We kennen hier in ons mooie kikkerlandje 4 seizoenen. Alle seizoenen hebben ons iets moois te geven. De winter nadert.

Deze periode brengt ons prachtige heldere luchten en sneeuw verandert ons landschap in een waar stilleven. We maken ons op voor de gezelligheid die de feestdagen met zich meebrengt en bereiden onze huid  en lichaam voor op gure dagen.

Van nature passen we onze leefstijl, voeding en verzorging hier vaak automatisch op aan. Toch kan het zijn dat je ongemakken in de winter ervaart. Droge vrieslucht laat de droge huid barsten. Denk hierbij aan die pijnlijke kloofjes die in de vingers kunnen ontstaan en de verwarming onttrekt vocht aan onze huid. De lange donkere dagen kunnen invloed hebben op onze gemoedstoestand en we zullen ons lichaam extra moeten voeden zodat het innerlijke vuurtje kan blijven branden.

Zorg daarom voor rijke en warme voeding en trotseer tussen de middag de kou om tóch je dagelijkse lunchwandeling te maken. De aanmaak van vitamine D is in de wintermaanden moeilijker dan in de zomer dus alle beetjes helpen om je energiek en vitaal te blijven voelen.

Met de feestdagen in het vooruitzicht is het vast niet alleen jouw wens om goed verzorgd voor de dag te komen, maar wil je ook graag stralen! Verzorg je huid voor een soepel en glanzend resultaat met extra vettende crèmes en oliën. Een laagje vet beschermt je huid tegen kou, en wind. Ook helpt het om je huid soepel en veerkrachtig te houden. Heb je van nature een vettere huid, gebruik dan vetvrije hydraterende producten.

Breng naast je dagelijkse verzorging thuis deze maand een bezoek aan een goede salon in je buurt. Je wordt ontvangen met een gezellig welkom, brandende kaarsen en geurende compresdoeken. Je huid wordt gereinigd en intensief gevoed met producten die worden afgestemd op jouw huidbehoefte en een verwarmde massageolie zorgt voor een perfecte opname van jouw craquelé-achtige winterhuid en diepe ontspanning. Wanneer jij ontspant, ontspant je lichaam. En wanneer je lichaam ontspant, kan ook je gezicht ontspannen. Het resultaat: Een gladdere en frisse huid! Bij de meeste schoonheidssalons kunnen ze je ook een mooie feestmake-up adviseren. Vraag naar tips en trucs zodat jij fantastisch voor de dag kunt komen!

Zorg goed voor jezelf en geniet van de feestdagen.

Liefs Corine
Skinology, www.skinology.nl

Blog: Perine Heerooms, Instituut Perine

Weg met de grauwe huid

Het is ineens kouder. Guur weer. Merk je dat ook aan je huid? Is die ineens een beetje grauw, en snak je naar een frisse look? De ANBOS-schoonheidsspecialist weet er raad mee. Périne Heerooms van Instituut Périne in Mijdrecht geeft tips.

Eerst even dit.

Gemiddeld is de celdeling van een jonge huid 28 dagen. Naarmate de huid ouder wordt, komt daar ongeveer 1 dag per levensjaar bij. Dit wil dus zeggen dat een huid van een 50-jarige, ongeveer 50 dagen nodig heeft om een volledige celdeling te krijgen. Périne: “Wij zeggen daarom ook dat we ongeveer een half jaar nodig hebben om echt iets voor de huid te kunnen betekenen. Uiteraard zie je in de tussentijd langzaam maar zeker de huid telkens mooier worden en verbeteren.

Iedereen wil een frisse look.  Périne: “De omslag van het weer is vaak een eye-opener. Het lekkere bruine tintje van de zomer ia allang verdwenen en met gure wind en kou, krijgt de huid veelal een wat grauwe gloed. Uiteraard is een goede en intensieve huidverzorging in de salon en de dagelijkse verzorging thuis een must, maar er kan meer resultaat geboekt worden. Om intensiever te werken heeft de huid iets extra’s nodig en het hangt natuurlijk helemaal van de wensen van de klant af, wat dat is.  Door intensiever te werken op/met de huid, heeft deze altijd tijd nodig om te kunnen reageren op de behandelingen en werkstoffen. Gebeurt dit niet, dan gaat het huidverbeteringsproces omgekeerd werken en is het zelfs slecht voor de huid. Kortom, check altijd of de schoonheidsspecialist een goede en juiste scholing van apparatuur en kennis van de huid heeft.”

Wat te doen?

“Een valer wordende huid is in deze tijd van het jaar heel goed te behandelen met Microdermabrasie. Deze methode mag absoluut niet verward worden met Dermabrasie. Dit laatste is namelijk een behandeling die bij een dermatoloog thuis hoort. Microdermabrasie (een mechanisch peeling) zorgt ervoor dat de aluminiumoxide kristallen de opperhuid zoveel mogelijk van haar dode huidcellen ontdoet. Het voordeel van Microdermabrasie is dat er, naast het verfrissen, de huid wordt gestimuleerd. Na één behandeling is dit resultaat vaak al zichtbaar. Voor een langduriger en intensiever resultaat zijn gemiddeld 6 behandeling om de week nodig.”

En hoe zit het met de nazorg? “De nabehandeling in de salon is heel belangrijk en ook de nazorg thuis. Denk aan vet- en vochtgehalte en de juiste (zon)bescherming, zeker nu de huid zo ‘bloot’ is. Vaak onderschatten klanten dat dit een wenselijk belang is voor een goed eindresultaat. Ik geef altijd het voorbeeld van een houten tafel. Als je die alleen maar schuurt en vervolgens niet in de was zet … We weten allemaal wat er dan gebeurt. Zo werkt het ook met de huid.”  


www.perine.nl

Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.