Menu

Experts over de huid

Experts van ANBOS delen hun kennis over de huid met jou!

Experts over de huid

Weg met de grauwe huid

Het is ineens kouder. Guur weer. Merk je dat ook aan je huid? Is die ineens een beetje grauw, en snak je naar een frisse look? De ANBOS-schoonheidsspecialist weet er raad mee. Périne Heerooms van Instituut Périne in Mijdrecht geeft tips.

Eerst even dit.

Gemiddeld is de celdeling van een jonge huid 28 dagen. Naarmate de huid ouder wordt, komt daar ongeveer 1 dag per levensjaar bij. Dit wil dus zeggen dat een huid van een 50-jarige, ongeveer 50 dagen nodig heeft om een volledige celdeling te krijgen. Périne: “Wij zeggen daarom ook dat we ongeveer een half jaar nodig hebben om echt iets voor de huid te kunnen betekenen. Uiteraard zie je in de tussentijd langzaam maar zeker de huid telkens mooier worden en verbeteren.

Iedereen wil een frisse look.  Périne: “De omslag van het weer is vaak een eye-opener. Het lekkere bruine tintje van de zomer ia allang verdwenen en met gure wind en kou, krijgt de huid veelal een wat grauwe gloed. Uiteraard is een goede en intensieve huidverzorging in de salon en de dagelijkse verzorging thuis een must, maar er kan meer resultaat geboekt worden. Om intensiever te werken heeft de huid iets extra’s nodig en het hangt natuurlijk helemaal van de wensen van de klant af, wat dat is.  Door intensiever te werken op/met de huid, heeft deze altijd tijd nodig om te kunnen reageren op de behandelingen en werkstoffen. Gebeurt dit niet, dan gaat het huidverbeteringsproces omgekeerd werken en is het zelfs slecht voor de huid. Kortom, check altijd of de schoonheidsspecialist een goede en juiste scholing van apparatuur en kennis van de huid heeft.”

Wat te doen?

“Een valer wordende huid is in deze tijd van het jaar heel goed te behandelen met Microdermabrasie. Deze methode mag absoluut niet verward worden met Dermabrasie. Dit laatste is namelijk een behandeling die bij een dermatoloog thuis hoort. Microdermabrasie (een mechanisch peeling) zorgt ervoor dat de aluminiumoxide kristallen de opperhuid zoveel mogelijk van haar dode huidcellen ontdoet. Het voordeel van Microdermabrasie is dat er, naast het verfrissen, de huid wordt gestimuleerd. Na één behandeling is dit resultaat vaak al zichtbaar. Voor een langduriger en intensiever resultaat zijn gemiddeld 6 behandeling om de week nodig.”

En hoe zit het met de nazorg? “De nabehandeling in de salon is heel belangrijk en ook de nazorg thuis. Denk aan vet- en vochtgehalte en de juiste (zon)bescherming, zeker nu de huid zo ‘bloot’ is. Vaak onderschatten klanten dat dit een wenselijk belang is voor een goed eindresultaat. Ik geef altijd het voorbeeld van een houten tafel. Als je die alleen maar schuurt en vervolgens niet in de was zet … We weten allemaal wat er dan gebeurt. Zo werkt het ook met de huid.”  

www.perine.nl

Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.