Menu

Gevoelige huid

Stress, felle zon, kou, luchtverontreiniging, schoonmaakmiddelen of zelfs bepaalde (verzorgings)producten zijn factoren die hier invloed op hebben.

Een gevoelige huid herken je meteen. Dit huidtype reageert snel op veranderingen. Stress, felle zon, kou, luchtverontreiniging, schoonmaakmiddelen of zelfs bepaalde (verzorgings)producten zijn factoren die hier invloed op hebben. De huid reageert met jeuk, rode vlekjes, een branderig gevoel of schilfers. De gevoelige huid is bijna altijd droog, maar komt ook voor bij andere huidtypen.

Met een goede verzorging en vooral een juiste behandeling, kan een ANBOS-schoonheidsspecialist jouw gevoelige huid kalmeren en herstellen.

Tips

Een gevoelige huid is vaak dunner en fijner van structuur dan een normale huid. Een goede verzorging is daarom erg belangrijk. Enkele tips voor een goede verzorgingn zijn:

  • Bescherm je huid tegen sterke weersinvloeden zoals kou, wind en zon.
  • Reinig je huid met milde producten die weinig schuimen.
  • Gebruik na reiniging beschermende huidproducten en cosmetica.
  • Let bij de aanschaf van verzorgingsproducten op de houdbaarheidsdatum en op mogelijk irriterende ingrediënten.
  • Verzorg en reinig je huid bij voorkeur met producten die parfum-, alcohol- en zeepvrij zijn.
  • Laat je niet mislijden door kreten op verzorgingsproducten als ‘dermatologisch getest’, ‘natuurlijk’ of ‘hypo-allergeen’. Deze zijn namelijk geen garantie tegen huid irritatie.
  • Vermijd cafeïne, gekruid eten en sommige hete vloeistoffen.


De ANBOS-schoonheidsspecialist geeft je advies op maat

De ANBOS-schoonheidsspecialist weet alles over het behandelen van een gevoelige huid. Ook voor het behandelen van een droge huid, vette, gemengde of ander type huid kan een gediplomeerde schoonheidsspecialist uitkomst bieden. Op onze salonzoeker vind je alle gediplomeerde schoonheidsspecialisten die bij ANBOS zijn aangesloten. Met circa 5000 aangesloten salons is er altijd wel één die bij jou in de buurt zit.

Terug naar overzicht 'huidtypen'

Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.