Menu

Gevoelige huid - droog met puistjes

Waar je misschien eerder zou verwachten dat een vette huid puistjes veroorzaakt is het tegengestelde waar. Bij een droge huid raken talgklieren juist sneller verstopt. En wanneer talgklieren verstopt raken wordt de productie van huidvet om deze plekken heen geremd. Hierdoor kan je last krijgen van puistjes terwijl de omringende huid droog en strak aanvoelt.

Mogelijke oorzaken van puistjes

Talgklieren raken niet zomaar verstopt. Er zijn verschillende redenen waarom puistjes ontstaan. Dit kan onder andere komen door:

  • Hormoonschommelingen
  • de pubertijd
  • stress
  • een dieet met veel koolhydraten en melkproducten
  • Behandeling van een droge huid met puistjes
  • Een droge huid en puistjes zijn meestal goed te behandelen. Was de huid van je gezicht tijdens je dagelijkse douchebeurt met een milde zeep, bijvoorbeeld een milde douchegel die je ook al gebruikt voor je lichaam. Smeer je huid na het wassen in met een gezichtscrème die niet al te vet is. Eet voornamelijk gezond en houd de inname van koolhydraten en melkproducten beperkt. Leef ontspannen, beweeg en drink genoeg water. Beperk de inname van alcoholhoudende dranken, rook niet en slaap voldoende.

 

De schoonheidsspecialist helpt bij puistjes

Een schoonheidsspecialist kan je gericht helpen bij het voorkomen en behandelen van een droge huid met puistjes. Zoek in onze salonzoeker en vind een schoonheidsspecialist bij jou in de buurt.

Terug naar overzicht 'Huidtypen'

 

 

Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.