Menu

Vette huid

De vette huid in het gezicht is het herkennen aan het olieachtige, glimmende laagje (talg) op de middenzones van het gezicht, vooral op het voorhoofd, de neus en de kin.

Vette huid

De vette huid in het gezicht is het herkennen aan het olieachtige, glimmende laagje (talg) op de middenzones van het gezicht, vooral op het voorhoofd, de neus en de kin. Dit wordt ook wel vaak de t-zone van het gezicht genoemd. Bij dit huidtype kunnen er eerder puistjes - ook wel acné genoemd. – ontstaan. Het is belangrijk deze goed te verzorgen.

Oorzaken van de vette huid
Vaak wordt een vette huid veroorzaakt door hormonen, die de talgontwikkeling in de huid stimuleren. Met name in de puberteit is hier sprake van, en komt een vette huid vaker voor. Stress kan ook een oorzaak hebben op de aanmaak van talgontwikkeling, en hierdoor kan de huid ook vet aanvoelen.

Heeft het eten van voeding met een hoog vetgehalte als chocolade invloed heeft op je huid? Vaak wordt gedacht van wel, maar dit is geen directe oorzaak. Wel is het zo, dat je lichaam meer moeite heeft om grote hoeveelheden  van deze voedingsmiddelen te verteren. Dit kan weer een negatieve invloed hebben op je huid en pukkeltjes veroorzaken.

Acné
Door de overtollige talgproductie kan je eerder last krijgen van acné. De overtollige talg verstopt de poriën. Bacteriën die op het oppervlak van de huid leven kunnen in deze verstopte poriën terecht komen, en hierdoor ontstaan weer puistjes. In het geval van acné is het aan te raden de huid goed schoon te houden en de huid met specifieke producten te behandelen. De schoonheidsspecialist kan je hier een goed advies over geven.   

Behandeling van de vette huid
De ANBOS-schoonheidsspecialist weet alles over het behandelen van een vette huid. Ook voor het behandelen van een droge huid, gevoelige, gemengde of ander type huid kan een gediplomeerde schoonheidsspecialist uitkomst bieden. Zoek in onze salonzoeker en vind een schoonheidsspecialist bij jou in de buurt.

 

Terug naar overzicht 'huidtypen'

 

Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.