Menu

Verhaal van de week

ANBOS-schoonheidsspecialisten delen hun kennis en gunnen jou een kijkje in hun beauty wereld.

Verhaal van de week

Edith Naaijkens, PUUR Huidinstituut in Prinsenbeek

 

Edith Naaijkens is al elf jaar de gedreven eigenaar en voorvrouw van PUUR Huidinstituut in Prinsenbeek. Dit jaar heeft ze de Beauty Award gewonnen voor beste schoonheidssalon. De jury prijst haar heldere visie op de toekomst, én de betrokkenheid van ook de jonge teamleden bij de missie van de salon.

Huidverbetering in een ontspannen jasje

PUUR Huidinstituut richt zich op huidverbeterende behandelingen. Maar nooit zonder ook een element van ontspanning. “Bij stress komt een huidverbeterende behandeling niet tot zijn recht”, zegt Edith Naaijkens. Daarom is alles, ook de inrichting van de salon, afgestemd op ontspanning. “We hebben gekozen voor pure, rustige kleuren. In de behandelruimte geen toeters en bellen, zoals wandplankjes of posters van leveranciers. En ook de merken waar we mee werken zijn effectief en no-nonsense.” De meeste klanten kiezen voor huidverbeterende behandelingen in kuurverband. Bijvoorbeeld peelings, bindweefselmassage of radiofrequentie.

Frequenter bezoek

Opleidingen schoonheidsverzorging adviseren nog steeds om de 6-8 weken naar de schoonheidsspecialist te gaan. Edith adviseert haar klanten om ongeveer eens per vier weken te komen. De cellen in de huid vernieuwen zich namelijk ongeveer met die frequentie, dus dan moet je ook je behandelingen daarbij laten aansluiten.

Doen waar je goed in bent

Na haar opleiding tot schoonheidsspecialist heeft Edith HEAO Marketingmanagement gedaan. Ze heeft ook een aantal jaren gewerkt als aromatherapeute en als docent bij een particuliere opleiding schoonheidsverzorging. Alle jonge collega’s die bij haar werken, leidt ze zelf op. Ze heeft vijf medewerkers in dienst en begeleidt daarnaast drie stagiaires. “Ik leer hen om eigen verantwoordelijkheid te nemen waar dat kan. Stap voor stap wordt dat in mijn eigen opleidingsplan uitgebreid, om de kwaliteit van de behandelingen te waarborgen.”

Daarnaast werkt PUUR Huidinstituut samen met externe partners: een PMU-expert, een cosmetisch arts en een huidtherapeut. “Als je expert wilt worden, moet je iets heel veel doen. Ik kies er nu voor om wel te blijven behandelen, maar hele specifieke zaken uit te besteden. Verder richt ik me op het leiden van de salon, en ik doe de marketing voor de salon zelf.”

Blijven leren en ontwikkelen als ondernemer

Edith Naaijkens is ervan overtuigd dat je jezelf als ondernemer altijd moet blijven uitdagen en ontwikkelen. Daarom spreekt ze regelmatig met een business coach, die haar helpt om haar prioriteiten scherp te houden. Ook haar deelname aan de Beauty Award verkiezing was een leerzaam traject. “Eigenlijk zou iedere ervaren schoonheidsspecialist hier een keer aan moeten meedoen. Het is heel waardevol dat je een spiegel krijgt voorgehouden: hoe onderneem ik? Dat is iets wat nog veel te weinig nadruk krijgt in opleidingen schoonheidsverzorging. Want je moet niet alleen je vak als schoonheidsspecialist op hoog niveau uitoefenen, maar ook blijven werken aan je ondernemerschap.”

Wil je meer weten over PUUR Huidinstituut? Kijk dan op de website.

Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.