Menu

Verhaal van Face & Body Lounge

ANBOS-schoonheidsspecialisten delen hun verhaal en gunnen jou een kijkje in hun beauty wereld.

Verhaal van Face & Body Lounge

Gezond en natuurlijk mooi. Een uitspraak die op het lijf geschreven is van Sheila van Limpt, die al meer dan 25 jaar succesvol haar eigen salon runt. ‘FACE & BODY lounge’ in Hoofddorp is inmiddels een begrip en de naam omvat alles waar deze vakvrouw voor staat. “Face spreekt voor zich, daar komt men voor, maar je ligt ook met je hele lichaam in de stoel en ik kan dat niet los zien. Lounge is mijn interpretatie van lifestyle, relaxen en ontspannen. Ik zie deze drie punten als een geheel.”

Sheila aarzelt geen seconde op de vraag wat ze het liefst doet. “Huidproblemen aanpakken. Geef mij maar een huid met pigmentvlekken, acne, verslapping of een klant die geen cosmetische ingrepen wil en op een natuurlijke manier mooi oud wil worden.” Sheila neemt haar vak uiterst serieus en beaamt dat het veel tijd kost om klant goed te adviseren.

“Nieuwe klanten krijgen per mail een intake-formulier, dat sturen ze terug en dan bereid ik me voor op het eerste gesprek dat minimaal een half uur duurt. Alles valt of staat met een goede voorbereiding.” Sheila heeft behalve alle schoonheidspapier ook de Orthomoleculaire-opleiding gehaald. “Ik ben geen diëtiste, en dat wil ik ook echt niet zijn, maar ik kan wel advies geven over goede, gezonde voeding en wat dat doet met de huid.” Sheila staat elke ochtend vroeg in de keuken om verse soep te maken. “Klanten krijgen dan bijvoorbeeld een vers courgette-soepje en ik leg dan ook meteen uit wat de ingrediënten  voor de huid doen. Natuurlijk geef ik het recept ook mee of mail ik het.”

Op de site van Sheila vallen de geweldige uitspraken op van klanten. Hoge scores, veel complimenten en … veel waardering voor eerlijkheid. “Ja, zo ben ik nu eenmaal. Ik zeg echt waar het op staat en ook dat sommige treatments pijnlijk zijn. Als ik een bindweefselmassage voor de benen geef, hoor ik ook terug dat het pijn deed maar het resultaat verbluffend is. Als men aan de Cryo zit (red. apparaat dat de huid vacuum zuigt en vetcellen elimineert door verkoeling) dan vertel ik ook dat het in het begin lijkt alsof de huid van de buik bijvoorbeeld helemaal naar binnen wordt gezogen en dat je denkt even geen adem te kunnen halen.  Ik houd vaak van tevoren de pols vast van iemand en draai even flink om een soortgelijke pijnprikkel te laten ervaren. Dan krijg je nooit achteraf problemen, maar het blijft natuurlijk wel een ding om ‘pijn’ uit te leggen.”

“Of ik nog dromen heb? Natuurlijk, ik wil naar een groter pand, het liefst met personeel. Ik ben echt toe aan een volgende stap. Verder zou ik dolgraag mijn Master Dermatologie halen.” Ook zou Sheila iedereen in Nederland willen laten nadenken over het effect van botox en dergelijke. “Ik werk zelf ook met een arts samen, simpelweg omdat mijn klanten erom vragen, en het is natuurlijk ook prima om schoonheidsbehandelingen op een deskundige manier te combineren met bijvoorbeeld botox. Maar ik zie soms om me heen dat men denkt dat botox alle huidproblemen oplost. Botox legt de spieren lam zodat deze geen contractie meer kunnen maken en dat is het. Botox kan niet je collageenaanmaak stimuleren, kan niet tegengaan dat je opperhuid verdikt en kan ook niet de kwetsbare onderliggende huidlagen stimuleren. Schoonheidsspecialist kunnen dit juist allemaal wel perfect aanpakken.” 

Benieuwd naar haar site? Check www.faceandbodylounge.nl

Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.