Menu

Verhaal van Huidinstituut Etoile (Dronten)

Verhaal van Huidinstituut Etoile (Dronten)

Blijven ontwikkelen

Vanaf de eerste dag dat Marloes van Maaren, Huidinstituut Etoile (Dronten), inmiddels 22 jaar geleden, voor zichzelf begon wist ze het al zeker: het moest om huidverbetering gaan! Ze komt uit een nest van ondernemers en bouwde net als haar vader en broer, haar zaak op vanuit het niets. Vissen in dezelfde vijver leek haar niets, dus voor haar geen nagel- of voetverzorging, maar puur natuurlijke huidverbetering en daarmee de diepte in. Toen wist ze nog niet dat ze zich zou ontwikkelen als een vakspecialist met alle denkbare diploma’s en certificeringen. “Het is zo leuk om je vak verder te optimaliseren en ik ben nu nog steeds niet uitgeleerd! Aan het begin van het jaar maak ik altijd een planning waar ik alle nog te volgen (product)trainingen en andere branchegerelateerde activiteiten inzet. Zo blijf ik up-to-date”, schetst Marloes met plezier.


Behandelplan op maat

Elke klant krijgt een persoonlijk behandelingsplan en een huidscan, vaak in combinatie met een abonnement. Samen met de klant stelt Marloes een behandelplan op en rekent ze uit wat haar klant voor een bepaalde periode kwijt is aan de behandelingen en de producten. Klanten kunnen ook kiezen voor een abonnement van alleen maar producten en dat betalen ze maandelijks en dan boeken ze aanvullend bijvoorbeeld één keer in de 8 weken een behandeling. Voor klanten is het zo makkelijker om in te stappen en voor de salon is de agenda gevuld en komen de betalingen automatisch binnen”, verklaart Marloes.

 

Samenwerking

Een salon met vast personeel had niet de voorkeur van Marloes, maar toen ze op een gegeven moment uit haar jasje groeide, zocht ze een samenwerking op met andere vakgenoten die zich bezig hielden met uiterlijke en innerlijke verzorging. Inmiddels is het huidinstituut Etoile een all-in-one concept en onder de naam Beauty Centrum Dronten werkt zij samen met twee haarstylisten, een nagelstudio, een pedicure, een permanente ontharingsspecialist, PMU-specialist, acupunctuurpraktijk en een lichaamscoach met massagepraktijk. “Binnenkort komt daar naar alle waarschijnlijkheid nog een ondernemer bij met een yogastudio. Daarnaast ben ik in gesprek met een huidspecialist die de Plasmalift-behandeling kan aanbieden. Dat is een revolutionaire behandeling voor het corrigeren van de boven- en onderoogleden zonder chirurgische ingrepen, prikken en snijden.”

“Het is mooi om een voorbeeld te hebben. In deze branche zijn er een aantal beautyprofessionals waar ik een voorbeeld aan heb en misschien mag ik ook een voorbeeld zijn voor anderen. Hierdoor blijf je jezelf uitdagen, want je moet wel doelen hebben. Het mooiste van het vak vind ik verder om je kennis delen. Vorig jaar zijn we een leerbedrijf geworden en werk ik met een stagiaire. Verrassend hoe leuk ik dat vind!”, sluit Marloes enthousiast af.

Meer weten over deze salon? Ga dan naar: https://huidinstituutetoile.nl/

Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.