Menu

Verhaal van Schoonheidsinstituut Jan van Eijk

Verhaal van Schoonheidsinstituut Jan van Eijk

Jan van Eijk van Schoonheidsinstituut Jan van Eijk

Vlakbij paleis Noordeinde in Den Haag heeft Jan van Eijk zijn schoonheidsinstituut. Een eigentijdse salon in een historisch pand, waar persoonlijke aandacht voor de klant centraal staat.

Goed afstemmen

Jan van Eijk heeft ruime ervaring. Twintig jaar geleden liet hij zich op advies van een tante (ook schoonheidsspecialist) omscholen en hij heeft er geen dag spijt van gehad dat hij dit vak heeft gekozen. “Een persoonlijke aanpak vind ik heel belangrijk”, vertelt Jan. “Waar heeft de huid van de klant behoefte aan, en waar heeft de klant zelf behoefte aan?” Dat afstemmen begint al bij binnenkomst van de klant, maar ook tijdens de behandeling vraagt Jan zich steeds af wat de juiste volgende stap is. Soms is een huidverbeterende behandeling afgesproken, maar deelt de klant zoveel zorgen met hem dat hij ter plekke besluit om minder diep in de huid te werken en de focus te verleggen naar ontspanning.

Huidverbetering met radiogolven

Zijn voorkeur gaat uit naar huidverbeterende behandelingen, omdat je daarmee de meeste winst kunt behalen. Zo haalt hij mooie resultaten met een acne-behandeling waarin hij diverse technieken combineert. “Ik begin altijd met een fruitzuurpeeling voor huidverjonging. Daarna gebruik ik microdermabrasie om de harde, iets hogere randen van acne-littekens zachter te maken. En tot slot gebruik ik radiogolven. Daardoor worden de putjes in de huid minder zichtbaar.” Er zijn ook technieken waar Jan zelf niet voor kiest, bijvoorbeeld threading van wenkbrauwen. Dan verwijst hij zijn klant door naar een collega.

Mannelijke klanten

Ongeveer 30% van zijn klanten is man. Soms komen ze eerst als gezelschap mee met hun partner (er staat een zitje in de behandelkamer), soms komen ze met een gerichte vraag naar de salon. Jan merkt niet veel verschil met het behandelen van vrouwelijke klanten, behalve dat er bij mannen meer voorlichting nodig is over hoe ze de huid thuis goed kunnen verzorgen. En hij eindigt zijn behandeling bij mannen vrijwel standaard met een korte massage van de rug. “Bij de gezichtsbehandeling heb ik toch al een schoudermassage gedaan. Vaak merk ik dan dat de boel behoorlijk vast zit. Als ik dan aanbied om voor een klein bedrag extra de rug te masseren, stappen die mannen als herboren weer de stoel uit. Een tevreden klant, en mij kost het niet veel extra tijd.”

Klankbord

Jan is niet alleen in zijn salon actief, maar ook in het bestuur van de ondernemersvereniging van zijn wijk. Daarnaast is hij regelmatig een klankbord voor collega’s die iets willen bespreken of een lastige beslissing moeten nemen. Hij geniet volop van al die contacten. Want ja, die persoonlijke aandacht, daar draait het allemaal om.

Nieuwsgierig geworden naar deze salon? Kijk op https://janvaneijk.nl/

Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.