Menu

5-daagse opleiding specialisatie Manuele Lymfedrainage

woensdag 17 januari 2018

Na het succes van de opleiding ‘Specialisatie MLD’ in 2016 en 2017 start het ANBOS Kenniscentrum in januari 2018 opnieuw een vijfdaagse opleiding voor de specialisatie Manuele Lymfedrainage hals/gezicht. Lees onderstaand alle informatie over de opleiding van 2018. Aanmelden doe je uiterlijk voor 1 december 2017 door te mailen naar info@anboskenniscentrum.nl.

5-daagse opleiding specialisatie Manuele Lymfedrainage

Manuele Lymfedrainage is in 1932 ontwikkeld door Dr. Vodder.
Ons lichaam bestaat voor ongeveer 70% uit lichaamsvocht. Het lymfestelsel speelt hierin een belangrijke rol, met name bij het creëren en onderhouden van de optimale waterhuishouding. Het lymfestelsel zuivert en draineert onze lichaamscellen en is dé basis voor vitaliteit en gezondheid!

Manuele Lymfedrainage wordt veel toegepast als voor- en nabehandeling van cosmetische ingrepen, maar is ook uitermate geschikt bij huidklachten, stress en als detox.

Opleiding 2018

 • De opleiding, zowel theorie als praktijk, wordt gegeven in het ANBOS-huis aan de Pompmolenlaan 16 in Woerden, op de volgende data:
  Woensdag 17 / 24 / 31 januari en 7 februari – theorie en praktijk (op elkaar),
  Woensdag 21 februari een praktijkdag waarbij je een model dient mee te nemen.
  Tijd van 10.00 uur tot circa 16.30 uur. Zorg ervoor dat je op tijd aanwezig bent.
 • Het theorie-examen wordt verzorgd door het Kwaliteitcentrum Uiterlijke Verzorging (KWC-uv), tevens gevestigd in het ANBOS-huis in Woerden, en zal plaatsvinden op maandag 5 of dinsdag 6 maart 2018.
 • Het praktijkexamen zal medio maart 2018 plaatsvinden in het ANBOS-huis in Woerden en wordt ook net als het theorie-examen verzorgd door het KWC-uv.

Docent
De docent is Désirée Groen. Zij is oedeemtherapeute volgens de methode van Dr. Vodder, heeft haar eigen massagetherapiepraktijk en houdt zich al meer dan 20 jaar intensief bezig met Manuele Lymfedrainage. Na het behalen van de vakspecialisatie MLD Hals/Gezicht is er de mogelijkheid om bij ANBOS een tweedaagse verdiepingsworkshop Manuele Lymfedrainage Been/Voet te volgen.

Praktische zaken

Voor deze opleiding neem je zelf je praktijkspullen mee. Nadere details hierover ontvang je in de bevestigingsbrief na de aanmelding. De kosten voor het volledige pakket aan praktijk- en theorielessen, het theorie-examen en het praktijkexamen, bedragen:

Voor niet ANBOS-leden € 725,-
ANBOS-leden € 680,-
ANBOS-leden geregistreerd bij de sectie VO/Specialisaties € 650,-

Deze bedragen zijn excl. BTW, inclusief koffie/thee en lunch.

Aanmelden?

Aanmelden doe je uiterlijk voor 1 december 2017 door te mailen naar info@anboskenniscentrum.nl.
Voor deze opleiding zijn slechts 10 plekken beschikbaar dus, VOL=VOL!

Geen lid van ANBOS?
Stuur dan bij je aanmelding je diploma mee!

Na het behalen van het diploma Manuele Lymfedrainage kun je dit laten registreren als specialisatie bij ANBOS!

Betalen en annuleren  

 • De opleiding telt naast een officieel theorie- en praktijkexamen, 5 theorie-/praktijkdagen. 17 januari is één van de lesdagen. Alle opleidingsdagen moeten gevolgd worden om de volledige opleiding te kunnen afronden en het specialisatiediploma te behalen.
 • De betaling dient binnen 14 dagen na factuurdatum te worden voldaan.
 • Kosteloos annuleren kan tot 15 november 2017. Bij annulering tussen 15 november 2017 en 15 december 2017 bent u 50% van het bedrag verschuldigd. Bij annulering op of na 15 december 2017 of het tussentijds stoppen van de opleiding ben je 100% verschuldigd. Annuleren kan alleen schriftelijk per mail naar info@anboskenniscentrum.nl  
Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.