Menu

Ingrediënten in de cosmetica (2 dagen) - 3 en 10 oktober 2018

woensdag 03 oktober 2018 & woensdag 10 oktober 2018

Ingrediënten in de cosmetica (2 dagen) - 3 en 10 oktober 2018

TRAINER: LAVIENJA SCHREURS-BRAAM

Dat het wettelijk verplicht is om op de verpakking van cosmeticaproducten de aanwezige ingrediënten te vermelden (de INCI-lijst) weet iedereen inmiddels. Maar hoe lees je deze lijst? En wat is de werking van al de ingrediënten? De uiteindelijke doelstelling van deze workshop is dat de schoonheidsspecialist in staat is zelf een waardeoordeel te maken ten aanzien van de kwaliteit en werkzaamheid van bestaande cosmeticaproducten.

PROGRAMMA
De inleiding van de workshop bestaat uit overzicht van de fysiologie en anatomie van de huid. Hierin komen alle belangrijke biochemische processen in de huid waarop cosmetische ingrediënten een invloed kunnen hebben, aan bod. Vervolgens behandelen we de verschillende categorieën over cosmetische ingrediënten Uiteindelijk zijn de deelnemers goed getraind met INCI-lijsten van verschillende cosmeticaproducten die stap voor stap geanalyseerd worden.

ONDERWERPEN
• Basiskennis van de werking en opbouw van de huid.
• Basiskennis van belangrijke biochemische processen in de huid waarop cosmetische ingrediënten een invloed kunnen hebben.
• Verschillende categorieën cosmetische ingrediënten met bijbehorende INCI-naam, functie en werking (o.a. plantaardige oliën, emulgatoren, stabilisatoren, conserveringsmiddelen, additieven, actieve ingrediënten).

VOORAF OPSTUREN
De INCI-lijst(en) van één, maximaal twee zelf gekozen producten, uiterlijk een week voor aanvang mailen naar info@anbos.nl.

WAT NEEM JE MEE NAAR HUIS
Gezien de complexiteit van dit onderwerp, ben je na afloop van de workshop nog geen cosmetisch chemicus. Wél krijg je met deze workshop een goede basis, waarmee je door zelfstudie verder kunt komen. Alle deelnemers ontvangen na afloop cursusmateriaal waarin alle geboden kennis is samengevat.

DATUM EN TIJD TWEEDAAGSE WORKSHOP
Woensdag 3 en 10 oktober 2018, van 10.00 - 16.30 uur.

KOSTEN
De kosten bedragen € 275,00. ANBOS-leden ontvangen een korting van € 60,00 en betalen € 215,00 (excl. btw, incl. koffie/thee en lunch).

Inschrijven

Velden met een * zijn verplicht.
Persoonlijke gegevens
Zakelijke gegevens

Aanmelden


Betaalwijze
Na inschrijving ontvang je per post een factuur
Bedrijfsgegevens
Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.