Menu

Aanvullende vergoedingen onder druk

woensdag 15 november 2017

Aanvullende verzekeringspakketten staan onder druk. Verzekeraars beperken vergoedingen steeds vaker, of stellen strengere eisen voor vergoeding.

Aanvullende vergoedingen onder druk

Zie bijvoorbeeld dit bericht van RTL nieuws (12-11). Er zijn steeds minder mensen die betalen voor een aanvullende verzekering. Tien jaar geleden had nog 93% van de verzekerden een aanvullend pakket. Inmiddels is dat nog 84%. En de verzekerden die wel een aanvullend pakket hebben, gebruiken veel zorg.

ANBOS checkte de websites van alle verzekeraars voor de vergoedingen 2018 (uit aanvullende verzekeringen) voor acnebehandeling, camouflage en ontharen. Twee opvallende ontwikkelingen: 

  • dikwijls geven alleen de een of twee duurste aanvullende pakketten nog recht geven op vergoeding na verwijzing door een huisarts of specialist
  • er wordt steeds meer gewerkt met een totaalbudget voor huidbehandelingen, waaronder zowel acne, camouflage als ontharing valt

Controleer als klant dus voordat je naar de schoonheidsspecialist gaat, of en onder welke voorwaarden jouw zorgverzekeraar die behandeling vergoedt, en tot welk bedrag.

Als schoonheidsspecialist moet je je klant wijzen op het belang van het controleren van de kleine lettertjes voor vergoeding. Het blijft haar verantwoordelijkheid om de voorwaarden voor vergoeding te controleren en op te volgen. Het is belangrijk dat je de juiste code, term of zorgprofiel op de factuur zet, met je AGB-code, en een duidelijke vermelding van je lidmaatschap van ANBOS, zodat de klant haar behandeling vervolgens kan declareren.

Terug naar nieuwsoverzicht
Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.