Menu

ANBOS en ProVoet doen dringende oproep: financiële hulp voor ondernemers met een salon aan huis

dinsdag 24 maart 2020

ANBOS brancheorganisatie schoonheidsverzorging en ProVoet brancheorganisatie voor de pedicure en medische pedicure, doen samen een dringende oproep aan de overheid om ook financiële hulp te bieden aan ondernemers met een salon aan huis. In het huidige Noodloket wordt deze groep uitgesloten van financiële tegemoetkoming.

ANBOS en ProVoet doen dringende oproep: financiële hulp voor ondernemers met een salon aan huis

“Wij snappen niet waarom de overheid deze ondernemers uitsluiten van het Noodloket. We hebben het hier over een zeer grote groep ondernemers in Nederland die in nu in de financiële problemen zitten. De inkomsten vallen weg, maar de vaste lasten blijven”, aldus de brancheorganisaties. 

De schoonheidsspecialistenbranche bestaat voor 80% uit ondernemers die een salon aan huis hebben. Dit vertaalt zich naar een landelijk aantal van zo’n 6.000 ondernemers. Het aantal leden van ProVoet dat door deze voorwaarde buiten de regeling zou vallen bedraagt ruim 7.000. Beide brancheorganisaties maken zich hard voor versoepeling van de voorwaarden voor het Noodloket: “Door samen te werken kunnen we een sterk signaal afgeven voor alle ondernemers met een praktijk aan huis.“

In een brief aan het ministerie van Economische zaken Schoonheidsverzorging op 18 maart heeft ANBOS eerder al aangedrongen om verruiming van de noodmaatregelen ten behoeve van schoonheidsspecialisten die in of aan de eigen woningen zijn gevestigd. Ook ProVoet kwam direct in actie naar aanleiding van de door het kabinet aangekondigde maatregelen.

Terug naar nieuwsoverzicht
Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.