Menu

ANBOS geïnterviewd door BNN RamBam

maandag 13 januari 2020

ANBOS heeft bezoek gehad van BNN RamBam. Daarbij heeft het TV-programma uitleg gevraagd over fillers en de Hyaluronpen. Een deel van het interview met Mayke Blokland, manager verenigingszaken ANBOS, is 16 januari 2020 uitgezonden.

ANBOS geïnterviewd door BNN RamBam

Mogen schoonheidsspecialistes klanten behandelen met lipfillers?
Het met een naald injecteren van stoffen in het lichaam, zoals bijvoorbeeld botox en fillers, hoort niet tot vakgebied van de schoonheidsspecialist.   

Hoe zit dat met de Hyaluronpen? 
De Hyaluronpen is een relatief nieuw product waar nog geen duidelijke wetgeving over bestaat, dit noemt men het ‘grijze gebied’. De wet laat daarmee ruimte voor wie deze behandelmethode mag gebruiken.

ANBOS heeft eerder meegewerkt aan een RIVM onderzoek over risico’s in de schoonheidssalon. Belangrijkste conclusie is dat de meeste complicaties ontstaan door onbekwaam handelen.  Dit bevestigt wat ANBOS al langer zegt: ‘onbekwaam is onbevoegd’.  

Schoonheidsspecialisten adviseren wij dit: verdiep je ergens heel goed in, voordat je er mee aan de slag gaat. Dat geldt voor welke behandeling dan ook. Het gaat namelijk om het complete plaatje: Waar haal je het apparaat of de producten vandaan? Welke training volg je om er mee te werken? En dan meer praktisch: Hoe zit het met verzekeringen? Gebruik hiervoor de hulpwijzer voor nieuwe behandelmethodes.

Op verschillende plekken worden trainingen aangeboden. Zijn dit erkende opleidingen?
Opleidingen worden op verschillende plekken aangeboden, en de kwaliteit is heel erg wisselend. Het is belangrijk dat een schoonheidsspecialist hier goed onderzoek naar doet, maar dat er ook een goede keuze gemaakt kan worden.

Het Kwaliteitsregister voor schoonheidsspecialisten, dat medio 2020 van start gaat, zal ervoor zorgen dat opleiders hun training kunnen aanbieden en kunnen laten ‘accrediteren/erkennen’ voor kennispunten.

Terug naar nieuwsoverzicht
Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.