Menu

Vanaf januari ontvang je een ANBOS memberguide en ESTHÉ

donderdag 21 december 2017

We kregen veel vragen over het vakblad volgend jaar. Daarover kunnen we goed nieuws melden. Vanaf januari 2018 ontvang je een losse memberguide met informatie van ANBOS én ESTHÉ als vakblad.

Vanaf januari ontvang je een ANBOS memberguide en ESTHÉ

Nieuwe opzet
Herkenbare en duidelijke communicatie met leden over ontwikkelingen in de branche(vereniging) is voor ANBOS erg belangrijk. Uit vragen en opmerkingen van leden bleek dat niet altijd duidelijk was dat het middenkatern van het vakblad inhoudelijk onder de verantwoordelijkheid viel van ANBOS, maar dat de rest van het blad gemaakt werd door een onafhankelijke redactie. Door onze eigen informatie in een losse memberguide mee te sturen, is het herkenbaarder ‘van ANBOS’.
We vinden een vakblad ook een belangrijk onderdeel van de ledenvoordelen. De vragen tijdens de Algemene Ledenvergadering, en het faillissement (later doorstart) van de uitgever van De Schoonheidsspecialist, waren voor het bestuur aanleiding om een pitch uit te schrijven voor het contract vanaf 2018.

Pitch uitgeschreven
Het bestuur wilde op basis van een beknopt voorstel de beste keus kunnen maken voor het aangaan van een nieuw contract voor een vakblad. Begin november kregen de uitgevers van vakbladen in de branche schoonheidsverzorging (De Schoonheidsspecialist, Kosmetiek, ESTHÉ) daarom een briefing toegestuurd met het verzoek om een voorstel te maken. Alle uitgevers werkten op basis van dezelfde informatie. Ook de beoordelingscriteria waren van tevoren duidelijk. Daardoor kon het bestuur een onderbouwde keuze maken. Bij de beoordeling is ook jullie mening (uit de online enquête over de vakbladen) meegenomen.

Winnaar: ESTHÉ
In de derde week van november waren de voorstellen binnen en beoordeeld. Het voorstel van ESTHÉ behaalde op alle criteria de meeste punten en werd dus de winnaar van de pitch. In die periode werd ook het probleem van de onzekere financiële situatie van ANBOS (door de uitgestelde accreditatie van de hbo-opleiding) duidelijk. Daardoor heeft het even geduurd voordat we dit nieuws bekend konden maken.

Partnerschap
BDUvakmedia, de uitgever van ESTHÉ,  heeft zich bereid getoond om in deze financieel onzekere tijd toch een partnerschap met ANBOS aan te gaan zonder dat ANBOS daarmee een te groot financieel risico heeft. Jullie ontvangen vanaf januari elf keer per jaar informatie vanuit ANBOS in een aparte ANBOS-memberguide én vakblad ESTHÉ.  ANBOS kiest voor ESTHÉ vanwege de kwaliteit en de inhoudelijke relevantie. BDUvakmedia zal ook de memberguide voor ANBOS gaan verzorgen.
Ook op andere terreinen zoeken ANBOS en BDUvakmedia de samenwerking, om efficiënt kennis en informatie te delen en uit te wisselen in de branche. Hiermee zijn beide partijen de komende jaren strategische partners.

Bestaande abonnees
Er zijn ANBOS-leden die nu een betaald abonnement hebben op ESTHÉ. Zij worden door de uitgever benaderd met een voorstel om op een andere manier extra voordeel te hebben van de combinatie ANBOS-lidmaatschap/abonnement op ESTHÉ.  Uiteraard wordt alles met wederzijds goedkeuren bepaald en staan de belangen van de leden voorop.  

Terug naar nieuwsoverzicht
Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.