Menu

ANBOS reageert op nieuwsitem Editie NL over Hyaluronpen

vrijdag 07 juni 2019

Editie NL heeft naar aanleiding van een persbericht van de Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde (NVCG) op 7 juni 2019 een item uitgezonden over het gebruik van de Hyaluronpen.

ANBOS reageert op nieuwsitem Editie NL over Hyaluronpen

Nieuwsbericht ANBOS - 7 juni 2019

De NVCG heeft in dit persbericht haar zorgen uitgesproken over het gebruikt van deze pen en roept de overheid op cliënten te beschermen tegen ondeskundig gebruik van dergelijke apparatuur.

ANBOS is benaderd door Editie NL en heeft ons gevraagd naar onze bevindingen. Onze reactie hierop is als volgt:

“Als ANBOS staan wij voor de kwaliteit van schoonheidsspecialisten. Wij vinden het niet wenselijk dat er personen zijn die behandelingen uitvoeren waar zij niet voor opgeleid zijn. Er wordt gesteld dat er ‘veel’ schoonheidsspecialisten zijn die deze behandeling uitvoeren. Wij kennen echter geen cijfers over de hoeveelheid behandelingen of klachten met de toepassing van de Hyaluronpen. Uiteraard vindt ANBOS het niet wenselijk dat er behandelingen uitgevoerd worden met grote risico’s en wij zullen dan ook in gesprek gaan met de verschillende veldpartijen.” ANBOS heeft inmiddels contact opgenomen met de voorzitter van NVCG, dr. Catharina Meijer.


Onderzoek RIVM naar risicovolle behandelingen

In opdracht van Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in 2018 aanvullend onderzoek gedaan om beter in beeld te krijgen welke huidverbeterende schoonheidsbehandelingen risicovol zijn. Uit dit onderzoek blijkt vooral dat de onbekwaamheid van de behandelaar van invloed is. Welke nadelige effecten er kunnen optreden dient echter nog nader onderzocht te worden. Lees hier meer over dit onderzoek en de meest gestelde vragen.

Terug naar nieuwsoverzicht
Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.