Menu

ANBOS stuurt noodbrief naar Minister Koolmees voor noodsteun hard getroffen ondernemers in de schoonheidsbranche

vrijdag 18 december 2020

Vandaag heeft brancheorganisatie ANBOS een noodbrief gestuurd naar Minister Koolmees en andere belangrijke partijen met een oproep voor meer financiële noodsteun voor ondernemers in de schoonheidsverzorging.

ANBOS stuurt noodbrief naar Minister Koolmees voor noodsteun hard getroffen ondernemers in de schoonheidsbranche

De schoonheidsbranche wordt hard getroffen door de lockdown; december is de drukste tijd van het jaar. De kerstperiode was voor de beroepsgroep de enige mogelijkheid om het financiële gat van de eerste lockdown voor een deel te dichten.

ANBOS: “Door het sluiten van de contactberoepen zal er nu écht meer noodsteun vanuit de overheid nodig zijn. Schoonheidssalons raken door deze sluiting, net als veel andere ondernemers, in ernstige financiële problemen.”

De brancheorganisatie vraagt om financiële tegemoetkoming aan de schoonheidsspecialisten ter compensatie van gederfde inkomsten. Ook wil ANBOS een versoepeling in de aangescherpte voorwaarden van de Tozo-3, zoals bijvoorbeeld de partnertoets.

Tijdens de eerste lockdown heeft minimaal 65% van de ondernemers in de schoonheidsverzorging een beroep kunnen doen op de Tozo, zo is gebleken uit een enquête onder de leden. “Maar door de verscherpte voorwaarden van de Tozo-3 regeling valt nu 52% buiten de boot”, aldus ANBOS. “De vaste lasten van de ondernemers lopen door, terwijl er geen omzet gemaakt wordt. Deze lasten vallen voor partners niet te dragen.”

“Juist omdat bedrijven in onze branche nu tijdens deze lockdown geen ophaalpunt mogen inrichten, en zelf bezorgen alleen voor de winkelier wordt toegestaan, valt de schoonheidsbranche op meerdere fronten tussen wal en schip”, zo kaart de brancheorganisatie aan.

De brancheorganisatie pleit daarom voor extra financiële tegemoetkoming en een gelijkstelling van de Tozo-regeling zoals tijdens de eerste lockdown.

Terug naar nieuwsoverzicht
Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.