Menu

Automatisch declareren

dinsdag 13 augustus 2019

Zorgverzekeraars CZ/OHRA/Nationale Nederlanden bieden sinds kort de extra mogelijkheid aan schoonheidsspecialisten om via een softwaresysteem declaraties in te dienen voor klanten.

Automatisch declareren

Denk ter vergelijking aan opticiens, die facturen direct (digitaal) kunnen indienen, waardoor de klant alleen nog het daarna openstaande bedrag hoeft te betalen. Dit lijkt erg aantrekkelijk en heeft, zeker voor de klant, veel voordelen. Na een kleine evaluatie van de vragen en opmerkingen die er zijn binnengekomen blijken er echter wel een aantal stappen te nemen voordat dit ook daadwerkelijk ingesteld kan worden.

Investering
Voor de meeste schoonheidsspecialisten (waarbij slechts een klein gedeelte van de behandelingen declarabel is), is de investering op dit moment erg groot. Zo moet je een software pakket gebruiken/aanschaffen om declaratie automatisch aan te bieden bij VECOZO. Daarnaast zal er ook een toetsing plaats moeten vinden en kan het platform niet voor iedere zorgverzekeraar gebruikt worden. Andere zorgverzekeringen verwerken declaraties weer op een andere manier.

Overweging
Deze verschillende argumenten zorgen er op dit moment voor dat ANBOS adviseert goed over deze keuze na te denken alvorens dit aan te vragen. Gelukkig blijft het nog mogelijk om de declaraties via de oude manier te blijven indienen (meegeven aan de klant en de klant is daarna zelf verantwoordelijk voor het indienen daarvan). Op deze wijze blijft ook de verantwoordelijkheid bij de klant liggen, waardoor er minder administratieve last (en druk) bij de schoonheidsspecialist ligt.

 Nieuwsbriefarchief: Automatisch Declareren

Terug naar nieuwsoverzicht
Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.