Menu

Branchecode voor de schoonheidsspecialist

woensdag 02 november 2016

Het Centrum voor Ambachtseconomie (CvAE) is een stichting die haar deuren op 1 januari 2015 heeft geopend. Het CvAE heeft als doel de kennis rondom de ambachtseconomie te delen en de kracht, de kwaliteit en het imago van jouw ambacht te versterken. Het CvAE merkt dat er veel vragen zijn rondom de branchecode voor de schoonheidsspecialist. Daarom hebben zij de meest gestelde vragen op een rijtje gezet en met ons gedeeld.

Branchecode voor de schoonheidsspecialist

Wat is de branchecode voor de schoonheidsspecialist?
Je wilt als schoonheidsspecialist zo professioneel, verantwoord en gezond mogelijk werken. Je vakkennis heb je ongetwijfeld goed voor elkaar, maar er zijn meer voorwaarden voor een succesvolle salon. De branchecode voor de schoonheidsspecialist is een digitale bundel van de wetten, normen en brancheregels voor de professionele schoonheidsspecialist. De branchecode is gemaakt in samenwerking met ANBOS, FNV MOOI en CNV Vakmensen.

Waar is de branchecode voor de schoonheidsspecialist nu te vinden?
Het Hoofdbedrijfschap Ambachten (HBA) – dat in het verleden de ‘codeboekjes’ maakte – is opgeheven. Het CvAE zorgt ervoor dat belangrijke producten, zoals de branchecode, behouden blijven. Ze zijn nu online beschikbaar via www.cvae.nl.

Hoe kun je gebruik maken van de branchecode?
Ga naar de website van het CvAE en registreer je om aan de slag te gaan met de branchecode. De branchecode vind je in de ambachtstoolkit in de vorm van een online checklist.

Je hoeft de branchecode niet in één keer af te maken. De online checklist met jouw gegevens wordt namelijk automatisch tussentijds opgeslagen in je eigen account. Als je klaar bent, kun je een rapport opslaan met jouw verbeterpunten. Want daarmee kun je aan de slag om jouw salon nog succesvoller te maken. Handig!

Wat gaat er gebeuren met de oude Branchecode Online?
Heb jij een ingevulde branchecode op de oude Branchecode Online staan (bol.hba.nl), dan raden wij je aan die uit te printen en te bewaren. De website bol.hba.nl is namelijk verouderd en wij kunnen niet garanderen dat deze naar behoren blijft werken. Uiterlijk 1 september 2016 zal de verouderde branchecode definitief van de website bol.hba.nl gehaald worden. Maar wacht daar niet op en ga aan de slag met de nieuwe versie van de branchecode op de website van het CvAE.

Heb je nog vragen neem dan contact op met CvAE via: info@cvae.nl of 079-30 30 320 

Terug naar nieuwsoverzicht
Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.