Menu

Btw en KvK-nummer vermelden?

maandag 02 mei 2016

Ben je als ondernemer verplicht om in de communicatie met je klanten, leveranciers en partners, altijd je volledige bedrijfsgegevens te vermelden? ANBOS zocht het voor je uit.

Als schoonheidsspecialist richt je je tot de consument. In dit geval ben je dan ook verplicht om op de diverse communicatiemiddelen het volgende te vermelden:

Website
Op de website ben je naast je algemene bedrijfsgegevens ook verplicht de volgende gegevens de vermelden:

  • Registratienummer van de Kamer van Koophandel;
  • Btw-identificatie nummer 

Papieren communicatie
Bij papieren communicatie ben je verplicht om het KvK-nummer te vermelden op alle uitgaande brieven, offertes, orders, facturen en e-mails. Voor e-mail is het dus verstandig om het KvK-nummer op te nemen in een standaard digitale handtekening.

Reclame-uitingen
De wet verplicht je niet om je KvK-nummer te vermelden bij alle reclame-uitingen.

Btw-nummer
Het btw-nummer is eigenlijk van toepassing op ondernemers die zich richten op ondernemers. De klantengroep van de ondernemer moet dan ook voor zeker 80% uit ondernemers bestaan (eenmanszaken, VOF, verenigingen etc.). Bij zelfstandige schoonheidssalons is dit niet het geval. Daarom is het voor de schoonheidsbranche voldoende als je het btw-nummer rechtstreeks, permanent en gemakkelijk toegankelijk op de website plaatst.

Belangrijk
Voor ZZP'ers geldt echter dat het BTW-nummer deels bestaat uit het BSN-nummer van de eigenaar. Het openbaar maken van dit BSN-nummer wordt aan de andere kant door de overheid zeer sterk afgeraden, om identiteitsfraude te voorkomen. Gericht op dat laatste willen wij u toch adviseren dat ondanks de verplichting dat BTW-nummers bij economisch verkeer duidelijk moeten zijn, ze niet zomaar extern ergens te vermelden om identiteits- of andere fraude tegen te gaan. 

Mochten er naar aanleiding van deze informatie nog vragen zijn, dan kun je contact opnemen met de afdeling Communicatie door te mailen naar communicatie@anbos.nl.

Informatiebron: MKB HuisJuristen

Terug naar nieuwsoverzicht
Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.