Menu

Dringend advies aan contactberoepen om mondneusmaskers te dragen

woensdag 30 september 2020

Verscherpte maatregelen van afgelopen maandag waarschijnlijk al weer aangepast.

Dringend advies aan contactberoepen om mondneusmaskers te dragen

Tijdens een Kamerdebat vanmiddag heeft Rutte het dringende advies gegeven om per direct in alle publieke binnenruimtes in Nederland een neusmondmasker te gebruiken. Voor contactberoepen zoals schoonheidsspecialisten is het advies dat zowel de dienstverlener als de klant een mondkapje dragen.

De aanpassing van de richtlijn volgt na een Kamerbrede oproep van meerdere partijen. De verscherpte maatregelen van afgelopen maandag wordt daarom weer aangepast. Rutte kondigt aan dat de uitwerking van het advies vrijdag volgt.

Wat betekent dit nu voor jou in de salon?

Hoe dit voor schoonheidsspecialisten praktisch tijdens een behandeling uitvoerbaar is, moet verder bekeken worden. Rutte kondigde aan dat de uitwerking van het advies vrijdag volgt. Voor nu is dus het dringende advies om binnen de salon en tijdens het geven van behandelingen een mondneusmasker te dragen.

ANBOS zal haar protocollen aanpassen én zo snel mogelijk navragen hoe de schoonheidsspecialist hier praktisch mee om zal moeten gaan. ANBOS heeft op dit moment nog niet alle details helder waardoor we nog niet duidelijker kunnen zijn over wat ‘verplicht is’ of nog steeds een ‘advies’.

ANBOS is druk bezig om duidelijkheid hierin te krijgen en komt hier vrijdag op terug.

Terug naar nieuwsoverzicht
Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.