Menu

Informatiebijeenkomst leveranciers witte lijst

donderdag 25 januari 2018

Donderdag 25 januari zijn ongeveer 25 leveranciers van cosmetische apparatuur geïnformeerd over de witte lijst waarvoor ANBOS het initiatief heeft genomen, en over de ins en outs van Europese regelgeving.

Informatiebijeenkomst leveranciers witte lijst

Na een praktische inleiding door Rene Dijkstra, directeur van DARE!! en gastheer van de bijeenkomst, ging de presentatie al snel dieper in op de details. Stap voor stap werd duidelijk gemaakt welke rollen een leverancier kan hebben (producent, importeur of distributeur) en wat dat betekent voor de bijbehorende documentatie en labelling van het apparaat om te voldoen aan de regels rond CE-markering.

Na de pauze stond de toekomstige Medical Devices Regulation op het programma. Over een paar jaar vallen ook Energy Based Devices (EBDs) die worden gebruikt in de schoonheidssalon, in veel gevallen onder strengere normen. Goed om daar alvast mee aan de slag te gaan.

Presentatie en beoordelingsformulier
Als je interesse hebt in de presentatie, kun je een pdf aanvragen bij ANBOS. Daar kun je ook terecht als je een apparaat wilt aanmelden voor beoordeling door DARE!!. Elders op onze website vind je meer informatie.

Terug naar nieuwsoverzicht
Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.