Menu

Initiatief "De witte lijst" helaas niet van de grond gekomen.

donderdag 27 juni 2019

Begin 2018 is ANBOS in samenwerking met DARE!! gestart met het initiatief ‘De witte lijst’. Dit initiatief is genomen om meer zichtbaarheid en aandacht te creëren voor de kwaliteit en regelgeving rondom apparatuur. Hoewel de insteek goed was, is dit initiatief helaas niet van de grond gekomen.

Initiatief "De witte lijst" helaas niet van de grond gekomen.

Begin 2018 is ANBOS in samenwerking met DARE!! gestart met een eerste informatiebijeenkomst over ‘de witte lijst’. ANBOS en DARE!! hebben dit initiatief genomen om meer zichtbaarheid en aandacht te creëren voor de kwaliteit en regelgeving rondom apparatuur. 

Het doel van de witte lijst was het voor leveranciers (met name voor importeurs) mogelijk maken apparatuur (specifiek Energy Based Devices) te laten toetsen op een juiste CE-markering en conformiteitsverklaring, zodat schoonheidsspecialisten bij de aanschaf van een nieuw apparaat een kwalitatief onderbouwde keuze konden maken. In maart 2018 is de procedure opengesteld en konden leveranciers zich aanmelden. Een jaar later is er nog geen enkele inschrijving binnengekomen. Hoewel de insteek goed was, is het initiatief daarmee helaas niet van de grond gekomen.

ANBOS gaat verder in gesprek met andere betrokken veldpartijen, zoals de Beauty Trade Professionals (BTP) om te kijken hoe we hier gezamenlijk op een andere manier invulling kunnen geven. BTP heeft aangegeven het initiatief om tot kwaliteitsverbetering op het gebied van beoordeling van apparatuur te ondersteunen en samen met ANBOS te willen kijken naar het opzetten van een objectieve beoordeling van kwaliteit en regelgeving rondom apparatuur.

Terug naar nieuwsoverzicht
Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.