Menu

Lockdown treft schoonheidsbranche hard in belangrijkste maand van het jaar

maandag 14 december 2020

Brancheorganisatie ANBOS roept op tot uitbreiding noodmaatregelen.

Lockdown treft schoonheidsbranche hard in belangrijkste maand van het jaar

Premier Rutte heeft vandaag een algehele lockdown aangekondigd, waardoor contactberoepen zoals schoonheidsspecialisten tot en met 19 januari dicht moeten. Wat is de reactie van de Nederlandse Brancheorganisatie voor Schoonheidsspecialisten?

ANBOS: “Dit is een enorme klap voor de branche, vooral omdat deze periode de drukste tijd van het jaar is. Er wordt in de schoonheidssalons in de maand december bijna het dubbele gedraaid dan normaal. Deze kerstperiode was voor de beroepsgroep de enige mogelijkheid om het financiële gat van de eerste lockdown, begin dit jaar, voor een deel te dichten.”

De financiële gevolgen voor de branche lopen hoog op. Zo’n 64 procent van alle schoonheidsspecialisten heeft tussen mei en september bijna de helft minder omzet gedraaid, geven ANBOS-leden aan. ANBOS: “Bij het sluiten van de contactberoepen zal er nu écht meer noodsteun vanuit de overheid nodig zijn. Schoonheidssalons raken in financiële problemen.”

ANBOS blijft benadrukken dat schoonheidsspecialisten überhaupt al zeer veilig en hygiënisch werken. “Daar zijn, door de strenge coronaprotocollen, alleen maar meer regels bijgekomen, waar de ANBOS-leden zich keurig aan houden. Ook van het samenkomen van grote groepen mensen is binnen onze sector geen sprake.”

Terug naar nieuwsoverzicht
Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.