Menu

Nieuwe noodmaatregelen kabinet

dinsdag 17 maart 2020

Het kabinet heeft zojuist, tijdens een persconferentie, een noodpakket met economische maatregelen gepresenteerd ten behoeve van het bedrijfsleven en zzp'ers. Wat betekent dit voor ondernemers in de schoonheidsverzorging?

Nieuwe noodmaatregelen kabinet

Er zijn 7 nieuwe maatregelen gepresenteerd, waaronder:

1) Werktijdverkorting wordt Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW) 
Daarbij wordt voor werkgevers de tegemoetkoming in de loonkosten verhoogd (maximaal 90% van de loonsom, afhankelijk van het omzetverlies). De eerdere aanvragen voor werktijdverkorting blijven gewoon staan, maar worden overgebracht naar het NOW.

2) Uitstel van betaling bij Belastingdienst
Alle ondernemers krijgen komende maanden uitstel van betaling. Dit geldt voor inkomsten-, vennootschaps-, loon- en omzetbelastingen (btw). Ook wordt de invorderingsrente verlaagd van 4 naar 0%

3) Bijstand voor zelfstandigen wordt versoepeld
Via een versnelde procedure krijgen zzp’ers aanvullende inkomensondersteuning voor een periode van 3 maanden. Deze hoeft niet te worden terugbetaald. Er is ook geen sprake meer van een vermogens – of partnertoets.

Het complete pakket wordt uiteengezet op de website van de Rijksoverheid.

Tijdens de persconferentie werd het Noodloket genoemd. Dit Noodloket biedt compensatie bij de zwaarst getroffen bedrijven (die hun deuren moeten sluiten) door een directe vaste tegemoetkoming te geven van 4000 euro.  In de kamerbrief over het noodpakket banen en economie worden schoonheidsspecialisten expliciet genoemd. De invulling en de voorwaarden worden nog nader uitgewerkt.
 

Tot op heden had de overheid al meerdere maatregelen getroffen om ondernemers tegemoet te komen. ANBOS heeft voor jou op een rijtje gezet welke mogelijke stappen je kunt nemen om de schade te beperken. Dit overzicht passen we continu aan met de actuele informatie die op dat moment beschikbaar is.

 

Terug naar nieuwsoverzicht
Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.