Menu

Noodmaatregelen voor ondernemers -update-

vrijdag 27 maart 2020

ANBOS volgt de politieke ontwikkelingen rondom het pakket aan noodmaatregelen voor ondernemers op de voet. Zo was er gisteren een wetgevingsoverleg. Wat is de status op dit moment?

Noodmaatregelen voor ondernemers -update-

Minister Hoekstra van Financiën heeft nogmaals aangegeven dat het noodloket (de 4000 euro regeling) niet zal gelden voor ondernemers met een salons in of aan huis. Dat is helaas geen goed nieuws. Het pakket aan noodmaatregelen is echter breed, het is mogelijk dat salons aan huis wel voor andere noodmaatregelen in aanmerking komen. Om hier een beter beeld van te geven, heeft ANBOS dit voor alle leden uitgewerkt.

ANBOS maakt zich hard voor goede noodmaatregelen voor de branche. Dit doen wij door contact met Kamerleden, brieven te sturen naar ministers maar ook het nauwe contact met andere (branche)organisaties. Samen staan we sterk, vooral in deze uiterst moeilijke periode. We begrijpen goed dat deze periode veel vragen met zich mee brengt: "Wat geldt er voor mij en wat niet?". Wij sturen zeer regelmatig updates naar onze leden om meer duidelijkheid te geven. Wil je meer weten? Dan kun je contact met ons opnemen. Het liefst per mail, via info@anbos.nl.

Wat is de definitie van een salon aan huis?
Helaas is dat nu onduidelijk. Op de webpagina van de Rijksoverheid staat daarover nu het volgende; ‘Ondernemers met een zaak in eigen huis zijn uitgesloten’ en later nog eens dit; ‘om in aanmerking te komen moeten ondernemers een fysieke inrichting buiten het eigen huis hebben waar zij werkzaamheden verrichten.'. Daarmee is het onduidelijk hoe het gaat bij ondernemingen met een salon aan hun eigen huis of bijvoorbeeld in de tuin. ANBOS heeft daarover reeds verduidelijking gevraagd. We informeren onze leden zodra we meer weten.

Terug naar nieuwsoverzicht
Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.