Menu

Onduidelijkheid over huidzorg

vrijdag 01 mei 2020

Gisteren werd duidelijk dat uitgestelde paramedische zorg stapsgewijs verder uitgebreid wordt. Zo schalen fysiotherapeuten maar ook huidtherapeuten hun reguliere zorg verder op, onder strikte voorwaarden en hygiënemaatregelen. Daarmee kunnen zorgverleners, geregistreerd volgens de wet BIG, behandelingen die zij noodzakelijk achten, en alleen na een uitgebreide triage, uitvoeren.

Onduidelijkheid over huidzorg

Dit zorgt voor veel onduidelijkheid binnen de branche voor schoonheidsspecialisten. Contactberoepen in de paramedische zorg kenden echter vanaf de start van de crisis al andere aangepaste maatregelen ten opzichte van schoonheidsverzorging; zorg die echt niet kan wachten kon doorgaan. Nu worden die behandelingen echter langzaam uitgebreid, ook behandelingen die eerder uitgesteld werden worden nu noodzakelijk.

Schoonheidsverzorging behoort niet tot de paramedische zorg. Daardoor vallen zij onder de contactberoepen in de uiterlijke verzorging zoals bijvoorbeeld kappers. Deze branches zijn nu tijdelijk gesloten voor behandelingen. Tussen huidtherapie en sommigen gespecialiseerde behandelingen door schoonheidsspecialisten bestaat echter een overlap, die al jaren bekend is, maar waardoor nu ongelijke situatie lijkt te ontstaan. Het gaat hierbij om bijvoorbeeld behandelingen tegen acne of overbeharing.

Beide branches zijn zich zeer bewust van deze onduidelijkheid en onderhouden hierover nauw contact. Schoonheidsspecialisten en huidtherapeuten werken veelvuldig samen en het is belangrijk om dat ook goed uit te werken. ANBOS heeft nu als prioriteit zo snel mogelijk de gehele branche veilig te kunnen openen, daarom is er dagelijks veel contact met de overheid en andere instanties over het ingediende protocol.

Het echte besluit tot openen van de branche ligt in handen van het kabinet.

Terug naar nieuwsoverzicht
Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.