Menu

Polisvoorwaarden zorgverzekeraars 2017

dinsdag 22 november 2016

De polisvoorwaarden zijn bijna allemaal bekend! Altijd een spannende periode voor de consument (wat nog wel en wat niet en vooral hoe duur?), maar ook voor de zorgverlener.

Polisvoorwaarden zorgverzekeraars 2017

ANBOS houdt de ontwikkelingen nauw in de gaten en heeft door het jaar heen altijd gesprekken met zorgverzekeraars. In deze gesprekken wordt o.a. ook gesproken over (nieuwe) ontwikkelingen en mogelijkheden. Schoonheidsspecialisten kunnen een wezenlijke bijdrage leveren in de diverse huidbehandelingen.

Het is ons niet onbekend dat de zorgkosten in de laatste jaren fors gestegen zijn en dat ook zorgverzekeraars manieren zoeken om hiermee om te gaan. Zo stijgt de basispremie jaarlijks, maar worden ook andere keuzes gemaakt ten aanzien van de inhoud van aanvullende pakketten. Uiteraard staat klantbehoud hoog in het vaandel bij de zorgverzekeraars, dus zullen zij de keuze van de consument voor bepaalde behandelingen niet uit het oog willen verliezen.

Wijzigingen CZ

De eerste wijziging die ons ter ore kwam was CZ. Voor de behandelingen van acne, camouflage en elektrische ontharen zijn er geen wijzigingen. Schoonheidsspecialisten die zijn aangesloten bij ANBOS, inclusief de registratie van de vakdiploma’s voor deze behandelingen, worden ook in 2017 als zorgverlener op dit gebied aangemerkt.

Voor ontharing in het gezicht van vrouwen met IPL of laser hebben zij wel een wijziging voor 2017 aangegeven. Waarschijnlijk in aansluiting op het voornemen van de minister zijn de polisvoorwaarden als volgt aangepast;

‘Waar kunt u terecht?
U kiest zelf een dermatoloog, huidtherapeut of schoonheidsspecialist. De schoonheidsspecialist moet ingeschreven staan bij ANBOS met de specialisatie elektrische epilatie of ontharingstechnieken (voor laserbehandelingen) hebben. Vanaf 2017 vergoeden we laserontharing bij de schoonheidsspecialist alleen als dit gebeurt onder verantwoordelijkheid van een dermatoloog of huidtherapeut.’

Dat is wel een zeer voorbarig besluit, zeker nu het wetsvoorstel nog niet eens naar de Tweede Kamer is, en er door ANBOS een rapport is aangeboden aan het ministerie waarin wordt aangetoond dat IPL en laser wel degelijk veilig kan worden toegepast, en de politieke discussie zeker nog niet is afgerond. Misschien wordt het voor de verkiezingen van maart 2017 niet eens meer behandeld!

Zorgverzekeraars mogen dan vrij zijn hier beslissingen in te nemen, maar hierop zullen we CZ en eventuele andere zorgverzekeraars fors aanspreken. Er is voor 2017 geen enkele reden om de polisvoorwaarden voor IPL/laser aan te passen! De grootste macht in zorgverzekeraarsland ligt bij de consument, uw cliënt. Als die zich massaal laat horen en kiest voor een zorgverzekeraar die dit wel vergoed aan de ANBOS schoonheidsspecialist, dan worden ze zich extra bewust van de verkeerde keuze.

ANBOS heeft een voorlopig overzicht gemaakt van vergoeding bij zorgverzekeraars op het gebied van schoonheidsverzorging. U vindt deze hier. Adviseer indien verstandig uw klant over te stappen naar een andere zorgverzekeraar en houd onze nieuwsberichten en website goed in de gaten. Deze nieuwsbrief geeft antwoord op de vele mails die wij dit weekend via de mailbox(en) info@anbos.nl en/of communicatie@anbos.nl hebben ontvangen.

Bedrijfseconomisch gezien willen wij u nogmaals voor het voetlicht brengen dat de zorgverzekeraars in de toekomst vergoedingen meer en meer tegen het licht gaan houden. Zorg er daarom voor dat u met uw onderneming qua omzet niet afhankelijk bent van vergoedingen van zorgverzekeraars. Zorg voor een goede risicospreiding ofwel laat uw omzet niet in te grote mate afhangen van vergoede behandelingen.

Terug naar nieuwsoverzicht
Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.