Menu

Recordbedrag voor No Sun Run

maandag 24 september 2018

Na weken van training was het zaterdagavond dan eindelijk zo ver: No Sun Run 2018. Een initiatief van het Huidfonds om, hardlopend in het donker, aandacht te vragen voor huidkanker en zo geld op te halen voor het project 'Betere UV-bescherming bij kinderen om huidkanker te voorkomen'. Honderd hardlopers namen deel aan deze 8 km lange run, waaronder ook het speciale ANBOS-team, bestaande uit 10 enthousiaste leden.

Recordbedrag voor No Sun Run

Noodzaak van goede zonbescherming

Met de No Sun Run - een eigen runevent dat het Huidfonds dit jaar voor de 2e keer organiseerde tijdens de Damloop by Night – vroeg het Huidfonds aandacht voor het project 'Betere UV-bescherming bij kinderen om huidkanker te voorkomen'. Op dit moment is huidkanker de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. Huidkanker wordt meestal veroorzaakt door teveel uv-straling in zonlicht. Zonlicht op kinderleeftijd (tot 15 jaar) verhoogt de kans om op latere leeftijd huidkanker te krijgen. Ook wanneer iemand in zijn leven vaker verbrandt, neemt de kans op huidkanker toe. Het is daarom ontzettend belangrijk om niet te verbranden – vooral op jongere leeftijd - en dat iedereen zich hier van bewust is. De No Sun Run editie van dit jaar stond dan ook in het teken van dit project om, al hardlopend in het donker, aandacht te vragen voor huidkanker en zo geld op te halen voor dit goede doel.

ANBOS steunt dit initiatief en droeg hier graag een steentje aan bij door met een eigen ANBOS-team, bestaande uit 10 enthousiaste ANBOS-leden, mee te lopen aan deze run. Uiteindelijk heeft het team meer ruim € 3100 opgehaald, wat weer ten goede komt aan het Huidfonds. Uiteindelijk is er met de No Sun Run een recordbedrag van meer dan € 18.000 opgehaald!

Meer informatie over dit project lees je hier.

Terug naar nieuwsoverzicht
Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.