Menu

Schoonheidsspecialisten langer dicht.

dinsdag 21 april 2020

Het kabinet heeft zojuist aangekondigd dat contactberoepen, zoals schoonheidsspecialisten, langer dicht moeten blijven, namelijk tot 20 mei.

Schoonheidsspecialisten langer dicht.

Dit is geen goed nieuws, maar werd op basis van het eerder uitgelekte rapport van het Outbreak Management Team wel verwacht. In dat rapport staat dat het OMT in afwachting van het afwegingskader voor contactberoepen, nog geen consensus heeft over het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen buiten de zorg.

Financiële tegenslag
Voor ondernemers in de schoonheidsverzorging is het een enorme financiële tegenslag, nu ze nog langer zonder inkomsten komen te zitten. ANBOS vraagt de overheid om begrip voor ondernemers in deze zwaar getroffen sector en wil zo spoedig mogelijk meer uitsluitsel. Ook wil de branchevereniging snel meer duidelijkheid, zodat de beroepsgroep in de schoonheidsverzorging zich voldoende kan voorbereiden op de mogelijke voorwaarden voor heropening.

ANBOS: “Zodra we van de overheid het signaal krijgen dat het veilig en verantwoord is, willen we zo snel mogelijk weer open. Als brancheorganisatie zijn wij voorbereid op heropening. We hebben een op COVID-19 toegespitst hygiëne werkprotocol klaarliggen, dat, op basis van de beschikbare middelen, praktisch en uitvoerbaar is.

Dit protocol is tot stand gekomen in samenwerking met verschillende partijen en deskundigen, en ligt klaar bij alle instanties. Maar uiteindelijk bepaalt het RIVM en het kabinet wanneer, en onder welke voorwaarden we ons beroep weer kunnen uitoefenen.” .

Terug naar nieuwsoverzicht
Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.