Menu

Succesvolle ANBOS-ALV via livestream

dinsdag 09 juni 2020

Op 8 juni vond de Algemene Ledenvergadering (ALV) plaats van ANBOS. Deze vergadering werd, vanwege de corona-situatie, voor het eerst online en via livestream gehouden. ANBOS bestuur kijkt tevreden terug en is blij met de positieve ontvangst bij de leden.

Succesvolle ANBOS-ALV via livestream

183 ANBOS-leden waren digitaal aanwezig bij de ALV, waarin het bestuur verslag deed over 2019 en de begroting van 2021 ter stemming bracht. Tijdens het openen van de vergadering merkt ANBOS bestuursvoorzitter Jantine van ’t Klooster op: “Deze vorm van vergaderen is anders dan anders. Ook bij ANBOS moeten we wennen aan het ‘nieuwe normaal’.”

In de studio wordt Jantine bijgestaan door Linda Reurich (penningmeester) en Mayke Blokland (manager verenigingszaken). Overige bestuursleden, Els van Meenen, Janine van Rossum en Marleen Kila, zijn online aanwezig.

Focus op leden
Na een korte terugblik op de belangrijkste ontwikkelingen in 2019 noemt van ’t Klooster specifiek de ‘focus op wat leden willen’. Jantine: “Voor ons is het ontzettend belangrijk om te weten wat leden willen. Daarom werden in 2019, meer dan gebruikelijk, diverse leden-enquêtes en polls gehouden. Ook bij belangrijke beslismomenten werden diverse werkgroepen en denktanks van leden geraadpleegd. Want ANBOS, dat zijn wij samen.”

Samenwerking
In 2019 heeft ANBOS geïnvesteerd in het contact leggen, samenwerken en het bezoeken van belangrijke partijen in de sector. Jantine: “Tijdens de coronacrisis is gebleken hoe ontzettend belangrijk en waardevol dit is geweest. Hierdoor konden we, tijdens de crisis, snel met partijen schakelen, wisten we de juiste mensen te vinden, konden we voorop lopen en snel aanhaken op belangrijke zaken.”

Voorbereidingen Kwaliteitsregister
De bestuursvoorzitter noemt nog eens 27 januari 2020: “Een belangrijke datum, omdat ANBOS-leden op deze dag, tijdens de speciale ledenvergadering, een definitieve ‘go’ gaven aan de uitwerking van een onafhankelijk Kwaliteitsregister.”

ANBOS Financieel
Tijdens de ALV werden de Jaarrekening 2019 en begroting 2021 met een aanzienlijke meerderheid goedgekeurd. Voor het tweede jaar op een rij is het verengingsjaar van ANBOS afgesloten met een gezond financieel resultaat. Dat resultaat komt overeen met de inspanningen van het bestuur om de financiën van ANBOS weer zo snel mogelijk op een goed en verantwoord niveau te brengen. Na de decharge van het bestuur is Jantine van ’t Klooster herbenoemd als bestuursvoorzitter voor de komende 3 jaar.

Herman van Venetië met pensioen, afscheid na 21 jaar ANBOS
Aan het einde van de vergadering kondigt algemeen secretaris Herman van Venetië, in een persoonlijke videoboodschap, zijn afscheid per 1 september 2020 aan: “Er is in de 21 jaar zo ontzettend veel gebeurd, dat het onmogelijk is om dit allemaal op te sommen in deze korte video.”

Herman blikt terug en vervolgt: “De afgelopen maanden heeft ANBOS als nooit tevoren, zijn waarde bewezen. Niet eerder heeft ANBOS zo'n sterk team en bestuur gehad als nu. Met de grote stappen die zijn gemaakt in de erkenningsregeling, straalt de beroepsgroep kwaliteit uit, niet alleen bij de consument, maar ook bij andere beroepsgroepen in de zorg. Ik dank iedereen voor alles wat we met elkaar hebben gedeeld en hebben bereikt. En blijf gezond.”

Gaat ALV vaker online plaatsvinden?
Tijdens de ALV werd door leden gevraagd of de ALV vaker online kan worden aangeboden. Linda Reurich: ”Deze vorm is een tijdelijke noodmaatregel in de vorm van een noodwet, maar we hopen dat dat deze mogelijkheid wordt doorgezet.”. Jantine van ‘t Klooster vult aan: “Wij zullen dit de komende periode voorleggen aan alle leden. Op dit moment kunnen we zeggen dat we een hele hoge opkomst hebben.”

In een poll, die tijdens de ledenvergadering werd aangeboden aan de aanwezige leden, werd de online ALV gewaardeerd met een gemiddelde cijfer van 8,5.

Je ontvangt van ons z.s.m. een update over het downloaden van de notulen.

Terug naar nieuwsoverzicht
Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.