Menu

Tips voor veilig ondernemen

donderdag 12 oktober 2017

Hoe kun je veiliger ondernemen? Tips voor ondernemers van Deweekvandeveiligheid, tegen cybercrime, diefstal en overvallen.

Tips voor veilig ondernemen

Ieder jaar is week 41 de Week van de veiligheid. Met het invallen van de donkere dagen in oktober neemt de kans op criminaliteit (overvallen, inbraken) toe. Ondernemers kunnen veel ellende voorkomen door goed voorbereid de winter in te gaan. We hebben de belangrijkste tips voor je verzameld.

Diefstal en agressie de baas

Weet je wat je moet doen als je ziet dat een klant een product meeneemt zonder te betalen? Of hoe je moet reageren als een klant agressief reageert? Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid biedt gratis online trainingen aan om je voor te bereiden op die vervelende situaties.

Overval

Ook een overval wil je voorkómen. Reken bij voorkeur niet af met contant geld. Als je toch contant geld in je onderneming hebt, gebruik dan een afroombox. Denk ook na over de inrichting van je salon. Ook je gewoontes kunnen het een overvaller soms te makkelijk maken.

Tijdens een overval kun je baat hebben bij het RAAK-principe: Rustig blijven; Accepteren; Afgeven; goed Kijken.

Cybercrime

Criminelen worden ook op internet steeds creatiever. Er zijn meer vormen van cybercrime dan alleen phishing-mailtjes of hack-pogingen. Met de volgende tips kun je de kans dat je slachtoffer wordt van cybercrime verkleinen.

  • wat eenmaal op internet staat, blijft daar altijd vindbaar. Zet dus niet zomaar persoonsgegevens op internet, niet van jezelf en niet van anderen.
  • geef nooit je inlog- of pincode
  • zorg voor een goed werkende firewall en update je software regelmatig
  • blijf alert bij online bestellingen: klopt het webadres? Zie je https en een ' hangslotje'?

Als je slachtoffer wordt van cybercrime, is het belangrijk dat je aangifte doet bij de politie.

Terug naar nieuwsoverzicht
Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.