Menu

Voordracht kandidaat-voorzitter

dinsdag 12 september 2017

De selectiecommissie heeft de afgelopen weken gesprekken gevoerd met een aantal kandidaten. Inmiddels is een kandidaat-voorzitter gekozen die aan de leden voorgedragen zal worden tijdens een Algemene Ledenvergadering op maandagavond 30 oktober a.s. De officiële uitnodiging aan de leden voor deze ALV volgt later deze week. Zowel de selectiecommissie als het bestuur staan unaniem achter het voorstel om Jantine van 't Klooster voor te dragen als kandidaat-voorzitter. In een kort interview licht ze haar motivatie toe.

Voordracht kandidaat-voorzitter

Waarom heb je je kandidaat gesteld?
Leden van ANBOS wezen mij op de vacature en vroegen of ik belangstelling zou hebben. Daar heb ik lang over nagedacht. Schoonheidsverzorging zit bij mij letterlijk in de familie. Mijn oma had een grote parfumerie en salons. Mijn moeder heeft een salon aan huis, die over een poosje wordt overgenomen door mijn broer en schoonzus. Als tienjarige liep ik al over de beautybeurs. Ik wilde dan ook niets liever dan schoonheidsspecialist worden. Daarna ben ik steeds verder gaan leren en professionaliseren. Ook als huidtherapeut en docent bleef ik betrokken bij de wereld van huidverzorging en -verbetering. Met de kennis en het netwerk dat ik nu, vele jaren later, heb, kan ik veel bijdragen aan de verdere professionalisering van dit prachtige vak. Kijk maar op mijn Linkedin-profiel als je meer wilt weten over mijn opleidingen en werkervaring.

Hoe zie jij een rol als ANBOS-voorzitter voor je?
Ik ben van nature een verbinder die graag de mogelijkheden en onmogelijkheden van samenwerking onderzoekt, mét het bijbehorende netwerk. Dat zet ik graag in om de professionalisering van het vak en de branche verder in te vullen. Als bestuurder ben ik transparant, ik hou van open communicatie. Daarnaast ben ik zelf ook ondernemer, no-nonsense, en dat vinden andere ondernemers vaak prettig. Als ik een probleem zie, wil ik er iets aan doen.

Je hebt ongetwijfeld de lijfspreuken van ondernemers (de ‘tegeltjes’) in het vakblad De Schoonheidsspecialist gezien. Wat is jouw lijfspreuk?
“No mud, no lotus”. Dat betekent zoiets als, zonder tegenslagen geen mooie momenten, en omgekeerd.

Terug naar nieuwsoverzicht
Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.