Menu

Coronavirus extra informatie

Ondanks het herhaaldelijk verzoek om meer duidelijkheid bij RIVM en overheid, heeft ANBOS gisteren zelf besloten een advies tot sluiting van salons af te geven. We ontvangen hierover veel vragen; waarom is dit besloten? En moet ik me hieraan houden?

Coronavirus extra informatie

Problemen 1,5 meter afstand
Vanuit de overheid wordt iedereen in Nederland gevraagd om waar mogelijk een gepaste afstand van 1,5 meter afstand van elkaar te bewaren. Hoewel er in de schoonheidsverzorging over het algemeen een één op één situatie is, is 1,5 meter afstand bewaren lastig. Tevens is er sprake van fysiek contact, veelal boven het gezicht van de klant. ANBOS staat voor de gezondheid en veiligheid van schoonheidsspecialisten en klanten en geeft dus het advies om de salons te sluiten.

Advies 
We willen nogmaals benadrukken dat het advies dat gister is uitgegaan vanuit ANBOS zelf komt. De overheid en het RIVM geven (nog) geen duidelijkheid voor onze branche. Formeel is het daarom (nog) toegestaan je salon open te houden, mits je alle maatregelen en protocollen hanteert zoals eerder door RIVM en overheid uitgegeven.

Verwarring
Het is een verwarrende tijd voor iedereen. Vragen ‘wat betekent dit voor mij?’ komen bij iedereen op. ANBOS krijgt ook veel vragen over compensatie. Op dit moment hebben wij niet alle antwoorden, maar we zetten alles op alles om hier meer duidelijkheid te krijgen van de overheid. Voor nu is het dus (nog) niet duidelijk of schoonheidsspecialisten in aanmerking komen voor een compensatie van de financiële gevolgen van een sluiting.

ANBOS zet zich met man en macht in voor de belangen van onze schoonheidsspecialisten in deze onzekere tijden. 

Lees hier het artikel van de Rijksoverheid over afstand houden


Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.