Menu

AGB-code aanvragen

AGB-code staat voor Algemeen GegevensBeheer-code en is een landelijke code waarmee zorgaanbieders kunnen worden herkend. Met deze unieke code(s) staan zorgaanbieders geregistreerd in de landelijke database dat beheerd wordt door Vektis.

De AGB-code wordt landelijk gebruikt binnen het proces van declaratie tussen zorgaanbieder en zorgverzekeraar. Heb je geen AGB-code, dan kunnen declaraties van jouw klanten niet verwerkt worden. De code bevat, naast jouw naw-gegevens, ook informatie over de praktijkvoering en jouw bevoegdheid. Let op: wanneer je salon-adres wijzigt, moet je dit ZELF doorgeven aan Vektis! Je AGB-code is namelijk gekoppeld aan jou als persoon én aan je locatie.

Na het registreren van je specialisaties bij ANBOS, ben je zelf verantwoordelijk voor de aanvraag van een AGB-code. Je kunt deze code aanvragen via www.agbcode.nl. Bij de aanvraag vraagt de Vektis altijd om je lidnummer bij ANBOS, de datum wanneer je lid bent geworden en ook de specifieke bevestigingsbrief die je van ons hebt ontvangen n.a.v. van het registreren van je specialisatie. 

Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.