Menu
Direct naar downloads

Geschillencommissie Auteursrecht

Geschillencommissie Auteursrecht

Elke ondernemer weet het: muziek is sfeerbepalend en imagoversterkend. Het draaien van de juiste muziek zorgt ervoor dat klanten zich op hun gemak voelen waardoor ze langer blijven en in een goede sfeer ook meer gaan besteden. Stel dat het aantal vierkante meters van je salon, dat op de factuur vermeld staat, niet klopt of het tarief zelf te hoog is, waar kun je dan terecht met je klacht? Dat kan bij de Geschillencommissie Auteursrechten. De werkgroep verbetering incasso auteursrecht is ontstaan doordat zij van de toenmalige minister de opdracht kregen de rekeningen te verbeteren. De werkgroep ontdekte dat het probleem niet in de rekeningen zelf zat, maar dat het eerder in het proces al fout ging. Er werd gewerkt met onjuiste gegevens, de communicatie was niet goed en een onafhankelijke klachtenregeling ontbrak.

De Geschillencommissie
De werkgroep onderzocht verschillende opties voor het onderbrengen van de onafhankelijke klachtbehandeling en kwam bij De Geschillencommissie uit. Ondernemers die een klacht hebben over de auteursrechtenfactuur - bijvoorbeeld omdat een onjuist tarief is toegepast, het tarief verkeerd is toegepast of het tarief zelf te hoog is - en er met de betreffende Collectieve beheersorganisatie (CBO) niet uitkomen, kunnen een klacht indienen bij de Geschillencommissie Auteursrechten. Een uitspraak van De Geschillencommissie is bindend wat zekerheid voor ondernemers betekent.

Voor meer informatie over De Geschillencommissie Auteursrechten of het indienen van een klacht bij deze commissie kunt u terecht op www.degeschillencommissie.nl. Lees rechts in beeld meer over deze commissie in het document 'Geschillencommissie Auteursrecht'. 

Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.