Menu

Ontevredenheid van klanten voorkomen

Soms laten klanten een heel negatieve recensie achter op internet. Dat wil je liever voorkomen. Onze klachtenfunctionaris geeft 7 tips.

Ontevredenheid van klanten voorkomen

1. Voer een goed intakegesprek
Na een goede intake weet je waar je in je behandeling rekening mee moet houden (bijvoorbeeld medicijngebruik, zongedrag, zwangerschap, ...). Schrijf de belangrijkste gegevens op. Je kunt een voorbeeldformulier downloaden bij het richtsnoer Hygiëne, arbeidsomstandigheden en milieu.

2. Maak 'voor'- en 'na'-foto's
Een goed klantendossier heeft ook foto's van voor en na de behandeling. Dan kun je laten zien wat je met de behandeling hebt bereikt. En mocht er een keer iets misgaan, dan heb je bewijs van de situatie 'voor'.

3. Beloof nooit 100% resultaat
Elke behandeling heeft zijn grenzen. Bovendien ben je soms deels afhankelijk van wat de klant thuis doet, of niet doet, met je advies voor een optimaal resultaat.

4. Zorg voor informed consent
Leg goed uit wat de behandeling inhoudt: de mogelijke resultaten, maar ook de risico's. Bij sommige behandelingen is het verstandig om de informatie op papier mee te geven en om de klant een 'informed consent'-formulier te laten ondertekenen.

5. Nazorg
Als nazorg nodig is (zoals extra goede zonbescherming): geef de instructies op papier mee aan je klant.

6. Duidelijkheid over grenzen van de behandeling
Wees duidelijk over de grenzen aan een behandeling. Soms levert een behandeling een minder goed resultaat op bij een bepaalde klant dan bij anderen.

7. Als je klant ontevreden is
Ga met je klant in gesprek als zij ontevreden is. Bied bij een redelijke klacht een oplossing aan, bijvoorbeeld een herstelbehandeling of terugbetaling van een deel van de behandelkosten. Kom je er samen niet uit, wijs dan op de onafhankelijke klachtenfunctionaris.

Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.