Menu
Direct naar downloads

Tweede RIVM-rapport IPL/laser negeert grenswaarden Sentix-rapport

Demissionair minister van VWS Schippers stuurde vandaag het tweede RIVM-rapport over laseren zonder advies naar de Tweede Kamer. Het RIVM-rapport beweert dat het niet mogelijk is om veilige grenswaarden vast te stellen voor behandelingen met IPL/laser. Volgens het rapport Licht op de zaak door Sentix is het wel degelijk mogelijk om veilige waarden te bepalen. ANBOS is verontwaardigd dat het RIVM deze conclusie naast zich neerlegt en gaat met spoed in overleg met politici en ambtenaren.

Tweede RIVM-rapport IPL/laser negeert grenswaarden Sentix-rapport

Voorzitter Kees Hoogendijk van ANBOS: “Dit advies is niet proportioneel. Het Sentix-rapport Licht op de zaak heeft aangetoond dat gekwalificeerde schoonheidsspecialisten onder voorwaarden uitstekend veilige behandelingen kunnen uitvoeren met deze apparatuur. Zo blijkt dat er wel degelijk maximale waarden aan te geven zijn, en is er geen wijziging van de huidcelstructuur bij IPL/Laser. Laat staan dat die vergelijkbaar is met snijden en prikken.”

Borging veiligheid consument
ANBOS zet zich in voor vakmanschap en zelfregulering. ANBOS-leden met de specialisatie IPL/laser worden iedere drie jaar opgeroepen voor een verplichte nascholing. Er is een richtsnoer Ontharingstechnieken dat beschrijft hoe de ondernemer moet werken om te voldoen aan eisen van hygiëne, veiligheid, arbeidsomstandigheden en juiste voorlichting aan de klant. Bovendien voldoen ANBOS-leden aan de verplichtingen van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz). Daarmee is een systeem van waarborgen ingericht waarbinnen de bevoegde en bekwame schoonheidsspecialist op een veilige manier kan werken met IPL- of laserapparatuur. Het is niet nodig om deze behandeling, waarvan er probleemloos vele gegeven worden ieder jaar, voortaan alleen te laten uitvoeren door BIG-geregistreerde zorgverleners.

 

Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.