Menu
Direct naar downloads

Valentijn

Wij willen op een positieve manier aandacht vragen voor ons vak en Nederland vragen om straks de weg terug naar de schoonheidsspecialist te vinden.

Valentijn

Dit doen we door:

 • Mark Rutte op Valentijnsdag een ‘liefdesbrief’ te sturen. 

  Datum:
  Onderwerp: Liefde

  Lieve Mark,

  Het is Valentijn, de dag van de liefde. Daarom stuur ik jou -recht uit mijn hart- deze ‘liefdesbrief’, want net als iedereen, heb jij ook liefde nodig in deze droevige tijd.

  Met pijn in mijn hart en na maanden van onzekerheid, realiseer ik me dat jij mijn onbeantwoorde liefde bent. Ik heb geprobeerd je te bereiken via brieven, mijn beroepsvereniging ANBOS, de pers en via Kamerleden. Maar keer op keer krijg ik geen reactie terug, dit maakt me zo verdrietig.

  Wie ben ik? Ik ben jouw schoonheidsspecialist en spreek namens alle schoonheidsspecialisten in Nederland. Wij hebben passie en liefde voor ons vak! Onze ambacht staat voor het geven van zorg en aandacht aan onze cliënten. Maar wij hebben ook liefde en zorg nodig Mark, vooral in deze moeilijke periode.

  Ik kijk terug op een tijd waarin ik zo gelukkig was. Mijn prachtige onderneming was in volle bloei en ik kon mensen helpen en gelukkig maken. Niemand kende toen nog de term ‘huidhonger’ want in mijn vertrouwde handen, kon iedereen zich opladen.

  Toen heb je mij gezegd dat ik mijn onderneming moest sluiten. Natuurlijk had ik daar toen alle begrip voor, maar je beloofde me óók dat je mij zou bijstaan. Dat was een kwestie van solidariteit en fatsoen, zei je nog. Dus wacht ik hoopvol op jouw antwoord en steun. Maar nu heb ik nog steeds geen handreiking gezien. Mijn (financiële) situatie is inmiddels niet meer te overzien. Ik mis jouw (nood)steun, Mark! Waarom laat je niet zien dat je ook van mij houdt?

  En nu blijf ik wachten Mark, achter de gesloten deuren van mijn salon. Want wie weet hoelang deze lockdown nog gaat duren? Mijn gebroken hart houd ik vast, in de hoop dat jij en ál die andere Nederlanders, veilig de weg naar mijn salon en liefdevolle handen weer zullen vinden. Ik kijk ernaar uit om jou, en al mijn lieve cliënten  weer te zien.


  Liefs, Jouw schoonheidsspecialist

  Deze brief is namens ANBOS gestuurd naar Mark Rutte. Maar we willen je ook oproepen om deze brief in WORD-formaat te downloaden zodat je deze, ook uit eigen naam, kan opsturen naar Rutte. Onze premier heeft nog nooit zoveel Valentijnspost gehad. De pers is op de hoogte gesteld van onze actie. We proberen zoveel mogelijk onze brief (met de media) te delen.


 • Om onze boodschap kracht bij te zetten, roepen we alle schoonheidsspecialisten op om een foto te maken van een getekend hart op het raam en dit op te sturen naar communicatie@anbos.nl
  Het beeld van een hart op het raam symboliseert het feit dat wij, schoonheidsspecialisten, achter gesloten deuren zitten en onze cliënten ontzettend missen. Naast dat het Valentijnsdag is, laten wij met het hart ook zien dat wij liefde hebben voor ons vak.
    

  De door jouw ingestuurde foto vormt, samen met de foto's van collega's, een krachtige collage dat door ANBOS op Valentijnsdag gesponsord wordt gepost op social media.

Omdat in deze periode ook niet-leden van ANBOS getroffen worden, zet ANBOS deze actie ook uit via social media, zodat ook niet-leden de kans krijgen om met ons hun stem te laten horen. We zitten namelijk allemaal in hetzelfde schuitje. Wij hopen dat jullie ook mee willen helpen aan deze consumentencampagne om zo jouw (toekomstige) klanten te bereiken.

Hoe kun je meedoen? Heel eenvoudig.

 1. Download de brief aan Rutte (rechtsboven bij toolkit).
  Op deze pagina kun je ook de toolkit downloaden met al het materiaal dat je nodig hebt om deze actie te ondersteunen.
 1. Maak de brief persoonlijk.
  Dit kun je eenvoudig doen door je eigen naam en salongegevens in te vullen.
 1. Stuur deze brief uiterlijk woensdag 10 februari op.
  Naar het volgende adres: De Minister-president, Ministerie van Algemene Zaken, Postbus 20001 2500 EA Den Haag.
 1. Maak een foto van een getekend hart op een raam (zie voorbeeld rechtsboven bij toolkit).
  Dat kan anoniem met alleen jouw handen. Maar je mag ook je eigen creativiteit gebruiken. Stuur je foto naar communicatie@anbos.nl.
 1. Like en deel op zondag 14 februari de communicatie van ANBOS op social media.
  En plaats natuurlijk ook alles wat jij zelf nog goed vindt om te doen. Gebruik daarvoor volgende hashtags:

  #straksnaarjeschoonheidsspecialist
  #liefdevoormijnvak
  #valentijnvoorrutte
  #nederlandnaardeschoonheidsspecialist

Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.