Menu

Kwaliteitsregister

Vanaf 2020 gaat ANBOS van start met de uitwerking van een onafhankelijk Kwaliteitsregister voor schoonheidsspecialisten. Een wens waar al langer over gesproken wordt en die de brancheorganisatie, in samenspraak met haar leden, gaat opzetten.

Kwaliteitsregister

Zichtbaar goed

Meerdere beroepsgroepen in de zorg, zoals pedicures en huidtherapeuten, werken al met een kwaliteitsregister. Dankzij een kwaliteitsregister wordt de kwaliteit van schoonheidsspecialisten inzichtelijk voor consumenten.

Veel gestelde vragen

 • Waarom is een kwaliteitsregister voor schoonheidsspecialisten noodzakelijk?
  Voor diverse beroepen in- en rond de zorg zijn de afgelopen jaren kwaliteitsregisters in het leven geroepen. Verzekeraars en overheid verlangen ook van onze beroepsgroep meer duidelijkheid over wat ‘kwaliteit’ inhoudt. Daarom breidt deze ontwikkeling zich nu ook uit naar deze branche.

 • Welke criteria zullen er gesteld worden?
  De criteria worden de komende tijd in samenspraak met de leden uitgewerkt. Een goed kwaliteitsregister beoordeelt op meerdere aspecten, zoals bijvoorbeeld opleiding, werktijd en vak-ontwikkeling. Door hier accreditatiepunten aan te koppelen, kun je laten zien dat je je deskundigheid op peil houdt. 

 • Wat is het verschil met een lidmaatschap bij ANBOS?
  Een schoonheidsspecialist komt met eigen naam in het Kwaliteitsregister. Het gaat om een persoonlijke vermelding. Dit is anders ten opzichte van het ANBOS lidmaatschap, waarbij vermelding is gebaseerd op de salon. 
  Consumenten kunnen dit register raadplegen. Zo kunnen zij zien bij wie ze terecht kunnen en welke kwaliteit zij kunnen verwachten.


Ledenbijeenkomst 27 januari
Tijdens de ANBOS ledenbijeenkomst op 27 januari 2020 werd in hoofdlijnen toelichting gegeven op het initiatief, waarna met positief resultaat gestemd is voor de komst van het Kwaliteitsregister. Hierdoor bleek de wens voor het Kwaliteitsregister breed gedragen bij leden. De notulen staan op deze website (eerst inloggen).

Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.