Menu
Direct naar downloads

Richtsnoeren

ANBOS hecht veel waarde aan kwaliteit en probeert dat op vele manieren te borgen, onder andere door het samenstellen van richtsnoeren. Deze richtsnoeren, met bijbehorende bijlagen, zijn digitaal te downloaden. Wil je een richtsnoer in boekvorm bestellen? ANBOS-leden die hun specialisatie bij ons geregistreerd hebben staan, kunnen dit richtsnoer kosteloos bij ons bestellen via info@anbos.nl. Ben je geen lid, maar wil je dit richtsnoer ook graag ontvangen? Bestellen kan dan ook via info@anbos.nl. De kosten zijn dan € 6,20 per richtsnoer, exclusief BTW / inclusief verzendkosten.

Richtsnoer Acne 
ANBOS heeft het Richtsnoer Acne uitgebracht. Dit richtsnoer bevat alle aandachtspunten voor de ondernemer die acnebehandelingen uitvoert. Lees meer

Richtsnoer Camouflage 
ANBOS heeft het richtsnoer Camouflage uitgebracht. De Best Practice voor toepassing op het gezicht en lichaam. Dit richtsnoer bevat alle aandachtspunten voor de ondernemer die camouflagebehandelingen uitvoert. Daarmee geldt dit richtsnoer in zijn geheel als aanbeveling en dient integraal te worden toegepast in de onderneming. Lees meer

Richtsnoer Elektrisch ontharen 
ANBOS heeft het richtsnoer Elektrisch Ontharen ontwikkeld. Dit richtsnoer bevat alle aandachtspunten voor de ondernemer die behandelingen met elektrisch ontharen uitvoert. Daarmee geldt dit richtsnoer in zijn geheel als aanbeveling en dient integraal te worden toegepast in de onderneming. Lees meer.

Richtsnoer Ontharingstechnieken
ANBOS heeft alle ins & outs over permanente make-up en IPL/laser in een overzichtelijk en toegankelijk document gevoegd. Zo kun je je klant de informatie kant en klaar meegeven. Lees meer.

Richtsnoer Hygiëne, Arbeidsomstandigheden en Milieu
Dit richtsnoer bevat alle kernrichtlijnen die essentieel zijn voor een goede bedrijfsvoering. Ook zijn de belangrijkste zaken over arbeidsomstandigheden en milieu opgenomen, met in de bijlagen de nodige formulieren die voor de ondernemer in de schoonheidsverzorging van belang zijn. Lees meer.

Risico-inventarisatie en evaluatie (CvAE)
Een van de tools op de website voor het Centrum voor Ambachtseconomie was een invulbare Risico-inventarisatie en evaluatie (Rie) voor de schoonheidssalon. Omdat deze website vanaf 2018 uit de lucht gaat, hebben zij de pdf hiervan aan ons ter beschikking gesteld. De Rie is een belangrijke stap in het bepalen van je eigen arbobeleid. Je vindt de pdf bij de downloads rechts.

Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.