Menu
Direct naar downloads

Richtsnoeren

ANBOS hecht veel waarde aan kwaliteit en probeert dat op vele manieren te borgen, onder andere door het samenstellen van richtsnoeren. Deze richtsnoeren, met bijbehorende bijlagen, zijn digitaal te downloaden. Wil je een richtsnoer in boekvorm bestellen? ANBOS-leden die hun specialisatie bij ons geregistreerd hebben staan, kunnen dit richtsnoer kosteloos bij ons bestellen via info@anbos.nl. Ben je geen lid, maar wil je dit richtsnoer ook graag ontvangen? Bestellen kan dan ook via info@anbos.nl. De kosten zijn dan € 6,20 per richtsnoer, exclusief BTW / inclusief verzendkosten.

Let op: sommige formulieren zijn verouderd (daar staat bijvoorbeeld nog ten onrechte de vraag op naar een BSN). ANBOS is bezig met de aanpassingen en probeert die zo snel mogelijk door te voeren. We raden je aan om zelf ook met een kritische blik te kijken naar de formulieren: vraag je wat je nodig hebt, en niet meer? 

Richtsnoer Acne 
ANBOS heeft het Richtsnoer Acne uitgebracht. Dit richtsnoer bevat alle aandachtspunten voor de ondernemer die acnebehandelingen uitvoert. Lees meer

Richtsnoer Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)
Exclusief voor haar leden heeft ANBOS een richtsnoer AVG uitgebracht, met een handige checklist en voorbeelden specifiek voor de schoonheidssalon. Lees meer.

Richtsnoer Camouflage 
ANBOS heeft het richtsnoer Camouflage uitgebracht. De Best Practice voor toepassing op het gezicht en lichaam. Dit richtsnoer bevat alle aandachtspunten voor de ondernemer die camouflagebehandelingen uitvoert. Daarmee geldt dit richtsnoer in zijn geheel als aanbeveling en dient integraal te worden toegepast in de onderneming. Lees meer

Richtsnoer Elektrisch ontharen 
ANBOS heeft het richtsnoer Elektrisch Ontharen ontwikkeld. Dit richtsnoer bevat alle aandachtspunten voor de ondernemer die behandelingen met elektrisch ontharen uitvoert. Daarmee geldt dit richtsnoer in zijn geheel als aanbeveling en dient integraal te worden toegepast in de onderneming. Lees meer.

Richtsnoer Hygiëne, Arbeidsomstandigheden en Milieu
Dit richtsnoer bevat alle kernrichtlijnen die essentieel zijn voor een goede bedrijfsvoering. Ook zijn de belangrijkste zaken over arbeidsomstandigheden en milieu opgenomen, met in de bijlagen de nodige formulieren die voor de ondernemer in de schoonheidsverzorging van belang zijn. Lees meer.

Risico-inventarisatie en evaluatie (CvAE)
Een van de tools op de website voor het Centrum voor Ambachtseconomie was een invulbare Risico-inventarisatie en evaluatie (Rie) voor de schoonheidssalon. Omdat deze website vanaf 2018 uit de lucht gaat, hebben zij de pdf hiervan aan ons ter beschikking gesteld. De Rie is een belangrijke stap in het bepalen van je eigen arbobeleid. Je vindt de pdf bij de downloads rechts, evenals de bijbehorende arbocatalogus die door Inspectie Gezondheidszorg is goedgekeurd. Informatie Rijksoverheid over de Rie en bijbehorende verplichtingen.

Richtsnoer Ontharingstechnieken
ANBOS heeft alle ins & outs over permanente make-up en IPL/laser in een overzichtelijk en toegankelijk document gevoegd. Zo kun je je klant de informatie kant en klaar meegeven. Lees meer.

Richtsnoer Wkkgz
De overheid wil dat iedereen goede zorg krijgt. Daarom is wettelijk vastgelegd wat goede zorg precies inhoudt. De zorg moet veilig, doeltreffend en doelmatig zijn, tijdig worden verleend en zijn afgestemd op de reële behoefte van de cliënt. Maar wat moet er gebeuren als iemand een klacht in de zorg heeft? Dit staat allemaal vermeld in de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) die per 1 januari 2017 volledig van kracht is. Lees meer.

Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.