Menu

Wetgeving

ANBOS houdt nauwlettend de wetgeving en politieke ontwikkelingen in de gaten die van belang zijn voor onze leden.

Lees via onderstaande links wat welke wetten voor jou betekenen

 • Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) (link)
  Volgens de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg moet je een aantal zaken op orde hebben. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) houdt hier toezicht op. (alleen voor leden)

 • Wet toetreding zorgaanbieders (Wtza) (link)
  Sinds 1 januari 2022 is de wet Wtza in werking getreden. (alleen voor leden)

 • Wet Medical Device Regulation (MDR) (link)
  De EU heeft regelgeving en eisen opgesteld voor medische hulpmiddelen: de Medical Device Regulation (MDR). Deze Europese regels gelden ook in Nederland en zijn bedoeld om zo veilig mogelijk te kunnen werken.

 • Inspectiebezoeken IGJ (link)
  De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft op 9 augustus 2022 een factsheet gepubliceerd over de veiligheid in schoonheidssalons. Daarin staan bevindingen uit een reeks inspectiebezoeken bij schoonheidssalons. ANBOS heeft de belangrijkste aanbevelingen vanuit de inspectie voor jou op een rijtje gezet.

 • Europese Cosmeticaverordening (link)
  Cosmetica moet veilig zijn volgens Europese regelgeving. Deze zijn vastgelegd in de Europese Cosmeticaverordening, waarin ieder product en de ingrediënten uitvoerig worden beoordeeld op veiligheid. De infographic van de Nederlandse Cosmetica Vereniging maakt duidelijk onderscheid tussen consumenten- en professionele cosmetica. Het is van belang te begrijpen dat wanneer je als schoonheidsspecialist eigen producten gebruikt, je eindverantwoordelijk bent voor de veiligheid van die producten. De informatie uit de infographic helpt consumenten en professionals om verantwoorde keuzes te maken en de veiligheid van cosmetica te waarborgen. Bekijk voor meer informatie de infographic. 
Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.