Menu

Exameneisen & specialisaties

Branchekwalificatie dossier 


Het ANBOS bestuur heeft een Branchekwalificatiedossier (kortweg BKD) schoonheidsverzorging vastgesteld. Het BKD wordt gebruikt door het particulier onderwijs en is de basis voor het branchediploma (allround) schoonheidsspecialist. In het kort is dit de set aan eisen waaraan een student moet voldoen om het diploma te kunnen halen. 

Met dit branchediploma kun je lid worden van ANBOS. Het BKD is gebaseerd op de kwalificatiedossiers (KD) voor schoonheidsspecialist en allround schoonheidsspecialist. De KD’s (allround) schoonheidsspecialist worden gebruikt in het reguliere MBO-onderwijs. Deze worden door de minister van OCW vastgelegd. In een KD maar ook een BKD is vastgelegd wat een beginnend beroepsbeoefenaar moet kennen en kunnen. Klik op onderstaande link voor meer informatie.    

Het BKD schoonheidsverzorging - juli 2023.                                                 

Exameneisen specialisaties

Bij ANBOS streven we ernaar om onze leden te ondersteunen en te versterken in hun vakgebied. Eén van de manieren waarop we dit doen, is door het aanbieden van scholing, zodat schoonheidsspecialisten zich kunnen specialiseren in diverse onderwerpen. Na het voltooien van een scholingsprogramma worden schoonheidsspecialisten getoetst op hun kennis en dienen zij te voldoen aan specifieke exameneisen. Op deze manier waarborgen we de kwaliteit en professionaliteit binnen onze branche. Hieronder vind je meer informatie over de exameneisen per specialisatie.

Chat on WhatsApp
Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.