Menu

Erkend leerbedrijf worden?

De Wet educatie beroepsonderwijs verplicht mbo-studenten het praktijkgedeelte van hun opleiding te volgen bij een erkend leerbedrijf. Dit noemen we de beroepspraktijkvorming (BPV). Erkende leerbedrijven – zowel bedrijven als ZZP'ers – zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden, lever je een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.

Erkend leerbedrijf worden?

Als erkend leerbedrijf van SBB heb je de volgende voordelen:

  • Opleiden is een leuke manier om leergierige en gemotiveerde arbeidskrachten in huis te halen. Veel studenten gaan na hun opleiding aan het werk bij hun leerbedrijf.
  • Studenten hebben een frisse kijk op je bedrijf en nemen actuele kennis en nieuwe inzichten met zich mee – belangrijk voor een gezonde mix van jong en oud.
  • Studenten werken direct mee in je bedrijf. Tegen een aantrekkelijke vergoeding heb je plezier van de extra handjes van beginnende vakmensen op de werkvloer.
  • Studenten wisselen ervaringen met elkaar uit. Via hen kun je aantrekkingskracht als werkgever vergroten.
  • Het speciale beeldmerk dat op je bedrijfsauto, briefpapier, website, enzovoorts mag gebruiken geeft een positieve uitstraling op klanten.

Voorwaarden erkend leerbedrijf 

Als je een erkend leerbedrijf wil worden, dan moet je voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Je biedt de student een goede en veilige werkplek die aansluit bij zijn opleiding. Daar oefent de student het beroep uit waarvoor hij in opleiding is, met de werkprocessen en werkzaamheden die daarbij horen.
  • Je stelt een praktijkopleider aan die de eisen van de opleiding kent en in staat is de student op de werkvloer op te leiden en te coachen. Je maakt tijd, ruimte en middelen vrij om de praktijkopleider zijn taak te laten uitvoeren. Je kunt ook zelf de rol van praktijkopleider op je nemen. 
  • Je bent bereid om samen te werken met de school en SBB en je verstrekt daartoe de benodigde informatie.
  • Je gaat akkoord met vermelding van je bedrijfsgegevens op Stagemarkt.nl, de website waar studenten een stageplaats of leerbaan zoeken in het mbo.

Klik hier om een erkenning aan te vragen.

Bron: SBB - Beroepsonderwijs Bedrijfsleven 

Chat on WhatsApp
Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.