Menu

NIEUW: het Richtsnoer Verslaglegging

donderdag 08 december 2022

Met dit richtsnoer hebben we exclusief voor ANBOS-leden alle onderdelen over verslaglegging overzichtelijk bij elkaar gebracht. Zo is het voor jou als ondernemer duidelijk wat je precies moet vastleggen om zo te voldoen aan de eisen van (onder andere) de Wkkgz.

NIEUW: het Richtsnoer Verslaglegging

In het nieuwe Richtsnoer Verslaglegging staan alle aandachtspunten voor het voeren van het klantendossier.
De drie hoofdonderwerpen die in het richtsnoer beschreven staan zijn:

  • het intakeformulier
  • het informed consent
  • en het behandelverslag.

Naast het richtsnoer hebben we voorbeeldformulieren ontwikkeld die je kunt gebruiken voor verslaglegging binnen je salon.

Waarom is verslaglegging zo belangrijk?
Voor jou als schoonheidsspecialist is verslaglegging verplicht volgens de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz).
Ook kan het vastleggen van informatie voor zorgverzekeraars belangrijk zijn en is het onmisbaar bij eventuele klachten of complicaties. Daarnaast is het voordeel van verslaglegging dat je blijvend werkt aan het hooghouden van kwaliteit.

Het richtsnoer, de bijbehorende formulieren en veelgestelde vragen vind je op onze website.

Webinar over verslaglegging, speciaal voor ANBOS-leden
Al hebben wij dit richtsnoer zorgvuldig samengesteld, we kunnen ons voorstellen dat jullie vragen hebben over verslaglegging. 
Daarom organiseren we speciaal voor ANBOS-leden op 27 januari 2023 (van 16.00-17.00 uur) een webinar waarin we meer vertellen over het houden van een intake, over procedures rondom de informed consent en het maken van een behandelverslag. 

Om ook de mogelijkheid te geven om vragen te stellen zal dit webinar live plaatsvinden. Lukt het niet om het webinar live te kijken? Terugkijken is ook mogelijk.
Zet de datum alvast in je agenda! Schrijf je hier in

Update van bestaande richtsnoeren in 2023
Ook krijgen de andere bestaande richtsnoeren een update. Werkgroepen zijn hier al druk mee bezig. In de komende maanden zullen we deze ook met onze leden delen. We checken alle richtsnoeren inhoudelijk en op basis van jullie vragen en wensen zorgen we ook voor direct te gebruiken invulformulieren en documenten. Zo werken we samen met onze leden aan het continu verbeteren van kwaliteit!

Ben je nog geen ANBOS-lid en wil je ook toegang tot deze waardevolle informatie en meer?
Check de voordelen van een ANBOS-lidmaatschap op onze website en hoe je je bij ons kunt aansluiten.

Terug naar nieuwsoverzicht
Chat on WhatsApp
Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.